Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892089    








Honlapkeszites

Wellness-részleggel bõvült a Napfény Üdülõszövetkezet Karoson

Wellness-részleggel bõvült a Napfény Üdülõszövetkezet Zalakaroson, az Aura Wellness Komplex létesítményt tegnap adták át.


A mintegy 165 millió forint összköltséggel megvalósult beruházáshoz a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése Nyugat-Dunántúlon címû pályázaton 50 millió forint uniós támogatást nyert el a szövetkezet. A tagok beruházást támogató, valamint elõre hozott fenntartási költségeik befizetéseibõl mintegy 95 millió forinttal járultak hozzá a beruházáshoz, a fennmaradó 20 millió forintot pedig hitelbõl fedezték - közölte az igazgatóság elnöke az MTI-vel.
Bánsági Györgyné elmondta: felújították a három épületbõl álló, folyosóval összekötött komplexum külsõ és belsõ környezetét, két élménymedencével több mint 400 méter alapterületû termálvizes medencét építettek ki. Családbarát környezetet hoztak létre, a vizet például a korábbi klóros eljárás helyett környezetkímélõ hidrogén-peroxidos eljárással tisztítják, így a medence babaúszásra is alkalmas.
Az 1983-ban alakult Napfény Üdülõszövetkezet több mint 1500 taggal mûködik Zalakaroson, a tagság 57 százaléka az elmúlt 10 évben csatlakozott a szövetkezethez. Néhány évvel ezelõtt létrehozták a Napfény Hotel Karos Kft.-t, a cég az üdülõszövetkezettel közösen az elmúlt évben 208 millió forintot meghaladó árbevétel mellett 14 millió forint eredményt ért el - ismertette az adatokat az igazgatóság elnöke, aki egyben a cég megbízott ügyvezetõ igazgatója.
Az országban tíz helyen mûködõ hat nagy üdülõszövetkezet a 80-as évek elején alakult, azon családok beruházásaként, akik nem tudtak vagy nem akartak egyéni nyaralót építeni. Az építtetõk és a késõbbi vásárlók tagjai lettek a szövetkezetnek, így örökölhetõ üdülõhasználati jog tulajdonosává váltak.
A tagok évente váltakozó idõpontban, 2-4 hetes üdülési jogot vásárolnak, az apartmanokat más-más évszakban veszik igénybe. Az üdülõ használatért a tagok fenntartási díjat fizetnek.
Az elnök tájékoztatása szerint a nonprofit szervezetként mûködõ szövetkezetek a tagdíjak mérséklése érdekében az apartmanok 25-35 százalékát szállodaként mûködtetik, így a szálláshelyeket szabadon tudják értékesíteni.
Az üdülõszövetkezetek meghatározó szerepet játszanak az idegenforgalomban, a belföldi vendégéjszakák 8-9 százalékát jelentik - hangsúlyozta Bánsági Györgyné.

 

MTI - Kanizsa

 



2013-10-26 15:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül