Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892359    








Honlapkeszites

Megkezdõdnek az útfelújítási munkálatok a 33 milliárdos országos programban

A kivitelezõi szerzõdések aláírása után napokon belül megindulnak a munkaterület átadások a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó programban. A 33 milliárd forintos keretösszegû beavatkozások elsõ ütemében minden megyében még idén megjelennek a munkagépek – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelõs államtitkár.


Október utolsó hetében összesen 252 kilométer útfelújításhoz kapcsolódó szerzõdést ír alá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezõkkel. November elsõ napjaiban további mintegy 270 kilométerre vonatkozóan köttetnek meg a kivitelezési megállapodások. Így a következõ napokban és hetekben az ország valamennyi megyéjében munkaterületet ad át a közútkezelõ az útfelújításokhoz. A beruházások legkésõbb jövõ tavasszal azokon a szakaszokon is befejezõdnek majd, amelyeken már csak 2014-ben kezdõdhetnek meg a munkálatok.

 

Az engedélyhez nem kötött beavatkozások országszerte összesen 287 kritikus állapotú szakaszon, több mint 520 kilométeren javítják majd tartósan az útállapotokat. A fejlesztések a térségi elérhetõség és a közlekedésbiztonság javítását, a fenntarthatóságot szolgálják az adott helyszínen leghatékonyabban alkalmazható technológiai megoldással.

 

A szakminisztérium jóváhagyásával összesen mintegy 1200 kilométeren végeznek el beavatkozásokat az országos közúthálózaton idén és a jövõ év elsõ felében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes körû felújításokat is beleértve 122 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére 2013-2014-ben. A programokban érintett utak hosszú évekig biztosan megfelelõ minõségben állnak majd a közlekedõk rendelkezésére.

Kanizsa



2013-10-27 12:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül