Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892567    








Honlapkeszites

A megújuló energiák jegyében workshopoltak

Zöld Zala” - Megújuló energia projektek Zala megyében címû workshopra voltak hivatalosak a meghívottak, mely projekten belül a magyar fél mellett horvátok is érdekeltek, akik többek között Eszékrõl is érkeztek azon rendezvényre, amely a HUHR/1101/2.1.3./0001 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.

Burján Emese, a Fenntartható Fejlõdésért Egyesület elnöke köszöntõjében elmondta, az ilyenfajta projektek alkalmával (mint amilyen a CHREN is) mindig lényeges számukra, hogy abban kiemelt szerep jusson Zalának, s a késõbbi sikeres elképzelések gyakorlatilag mindig kicsiben indulnak.


Az elõadások sorában Burján Zoltán a biomassza alapú hõszolgáltatásról beszélt, Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere pedig települése megújuló energetikai projektjeirõl szólt bõvebben. Balázsné Dr. Lendvai Marietta, a Zöld Kampusz projekt BTL kommunikációs szakembere a saját projektjüket mutathatta be, Musits Róbert pedig a környezetvédelem szempontjából sem mellékesen, a ZöldSzempont Lakossági Tanácsadó Iroda mûködésébe engedett bepillantást. A Zalavíz Zrt. biogáz projektjét Böcskey Zsolt, a Zalavíz Zrt. mûszaki igazgatója prezentálta.
Mindezek annak jegyében hangzottak el, mely a projekt fõ mozgatója, vagyis a megújuló energetikai kutatás-fejlesztési és oktatási hálózatot alapozná meg a határ menti együttmûködési régióban. A célok között szerepelnek továbbá, hogy zöld beruházásokat vonzanak be, illetve akár harmadik országok piacára történõ kivitelt is támogassák.

P.L.
 



2013-10-29 14:31:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül