Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892890    








Honlapkeszites

Új résszel bõvül a kórház pszichiátriai osztálya

A Kanizsai Dorottya Kórházban lezárult a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben elnevezésû pályázat keretében megvalósuló elsõ beruházási fázis. Ennek keretében újították fel a volt nõvérszálló földszinti részét, ahol a reszocializációt támogató egyéni és csoportterápiák tartására nyílik majd lehetõség.

– A 2013-as év a Kanizsai Dorottya Kórház sikerévének számít. Soha nem látott mértékû fejlesztési források érkeznek az intézménybe. Jelenleg öt európai uniós pályázatot, és ezek mellett egy másik, minisztériumi pályázatot koordinálunk, összesen több mint ötmilliárd forint értékben. Ezek a programok a kivitelezési fázisaikban vannak – emelte ki köszöntõjében Dr. Brünner Szilveszter fõigazgató fõorvos az intézmény „C” épületének emeleti tanácstermében. A pályázatok által nyújtotta lehetõségeknek köszönhetõen jobb eszközökkel, európaibb körülmények között gyógyulhatnak a páciensek, és dolgozhatnak a kórház alkalmazottai.


A fejlesztések egy újabb állomásához érkeztek, elkészült a fent megnevezett pályázat keretében megvalósuló elsõ beruházási ütem. A 220 millió forint összértékû program elsõ fázisaként megújították a volt nõvérszálló földszinti részét, így az osztály egy újabb résszel bõvül. Itt a jövõben egy olyan egységet alakítanak majd ki, amely a fekvõbeteg ellátást követõen a betegek társadalomba való visszailleszkedését fogja támogatni. Egyéni és csoportterápiás keretek között nyílik lehetõség munka- (tankonyha), mûvészet- és mozgásterápiás egységek mûködtetésére. A beruházással magas színvonalú pszichiátriai rehabilitációs ellátást biztosíthatnak a városunkban és a régióban egyaránt.
A projekthez még három közbeszerzés társul, elõreláthatólag november végén megérkeznek a szükséges informatikai eszközök és a bútorzat is. A projekt keretében a kórház „B” épületének 2. emeletén mûködõ pszichiátriai osztály rehabilitációs részlege is megújul. Arra az idõre pedig az osztály a felújított volt nõvérszálló épületébe költözik. A munkálatokat február végére fejezik be. A korszerû szemléletû fejlesztés késõbbiekben a nappali ellátási forma feltételeinek is megfelel.

V.M.



2013-11-04 14:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül