Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894769    








Honlapkeszites

Drágább lesz a kötelezõ biztosítás, ha nem vált!

Ilyenkor az év utolsó harmadában mindig nagy kérdés, hogy a biztosító társaságok milyen irányba mozdítják el a kötelezõ biztosítás díjait. Az ügyfeleknek is van min gondolkodni, mert gyakran elõfordul, hogy drágább lesz a kötelezõ, ha nem vált. Nyilván sokan kényelembõl nem foglalkoznak a kötelezõbiztosítás esetleges váltásával, illetve tájékozatlanságból vagy, mert nem érdekli, hiszen havi szinten viszonylag kis összegrõl van szó. Azonban, ha veszi valaki a fáradtságot, és az egész évre vonatkozóan kiszámolja a különbséget, akkor rájöhet, hogy sok embernek érzékelhetõ megtakarítást jelenthet ez az összeg. Sokan nem tehetik meg, hogy nagyvonalúan legyintsenek akár erre, vagy akár más hasonló lehetõségre, mert ezekbõl komoly kiadáscsökkentés valósítható meg.


Ma hazánkban 15 biztosító társaság van jelen a kötelezõbiztosítás piacán. Ez egy kis országhoz mérten nem kevés, és a piac évenkénti újra felosztásáért folyik ezért a harc. Új ügyfél viszonylag kevés jelenik meg a piacon, ezért a biztosítók figyelme a meglévõ, már biztosítással rendelkezõ ügyfelekre szegezõdik, ugyanis csak úgy növelhetik a saját ügyfeleik számát, ha egyrészt igyekszenek azokat megtartani, illetve a többi társaságtól a lehetõ legtöbbet elcsábítani. Ebbõl kifolyólag is érdemes tehát elgondolkodni az ügyfeleknek, hogy vajon a legjobb helyen van-e a kötelezõbiztosítása?
Természetesen elõfordulhat az a helyzet is, hogy a legjobb ajánlatot a következõ évre, azaz 2014-re is a mostani biztosítója teszi, de a gond ott van, hogy automatikusan nem veheti igénybe a kedvezõbb tarifát, hanem ehhez fel kell mondania a jelenlegi szerzõdést, és ugyanannál a biztosítónál meg kell kötnie az újat, az új feltételek mellett. Azonban, hogy ezt igénybe vehesse, a legfontosabb, hogy egyáltalán ismerje az ügyfél a biztosítók új ajánlatait.
Ebben nyújt komoly segítséget a biztoshely biztosítási portál ide kattintva, ahol megtalálható egy naprakész kötelezõbiztosítás díjkalkulátor, amelynek az igénybevételével, kényelmesen, gyorsan, és nem utolsó sorban egyszerûen össze lehet hasonlítani az összes vezetõ biztosító ajánlatát, és ki lehet választani a legkedvezõbbet, amelyet aztán, akár azonnal meg is lehet kötni online. Ne feledje: drágább lesz a kötelezõ, ha nem vált!

Forrás: www.biztoshely.hu



2013-11-05 07:59:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül