Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948530    








Honlapkeszites

Karádi Ferenc értetlenül áll a körzete érdeke ellen beszélõ képviselõ nyilatkozata elõtt

A miklósfai iskola területén kialakítandó mûfüves pályaépítésével kapcsolatos véleményének adott hangot minapi sajtótájékoztatóján Sajni József a városrész önkormányzati képviselõje, az iskola volt igazgatója. Nyilatkozatában több személyt is megszólított. Közülük Karádi Ferenc alpolgármestert név szerint is. Lapunk érintettsége okán meg kereste, az egyébként a városrészben lakó alpolgármestert, aki a képviselõ politikai marketing szövegét nem minõsítve készségesen válaszolt a képviselõ által elmondottakra.


- Szerintem az a helyzet, ami kialakult Sajni József pályaépítés ellenes kirohanásai körül, önmagában egy furcsa manõvernek minõsíthetõ. Ha valaki annak érdekében tart sajtótájékoztatót, hogy a volt iskolájában, a választókörzetében, az MLSZ által kiírt pályázat keretén belül, ne valósuljon meg egy olyan létesítmény, amelyre büszkék lennének minden más intézményben, enyhén szólva is követhetetlen számomra – kezdte válaszát Karádi Ferenc. A játszótér és a mûfüves pálya létesítését úgy kezelni, hogy egyik helyett a másik legyen, nem a legjobb ötletek közé tartozik, sõt a prioritások sem lehetnek döntõ érvek akkor, ha most az MLSZ pályázatán keresztül, célirányosan egy igazán modern megoldást támogathat a város képviselõ testületének logikusan gondolkodó többsége. A játszóteret ebbe a közgyûlési napirendi pontba belekeverni számomra azt jelentette, hogy keresni kellett egy olyan közérdekû témát, amelynek segítségével ellenezni tudja a nyilvánvalóan fideszesnek tartott elképzelést.
 

Csak mellékesen jegyezném meg, hogy a képviselõ úrnak az az ötlete, hogy Miklósfa helyett a következõ kijelölt helyszínen, vagyis Palinban építse fel a város 2014-ben a pályát, egyben azt is jelentené, hogy az általa jelzett mintegy 9.5 millió forint önerõre ott is szükség lenne, tehát ebbõl a játszóteret nem lehetne finanszírozni.
 

A játszótér, vagy mûfüves focipálya kérdésben én az is-is választ tartom okos álláspontnak úgy, hogy mindig az adott lehetõséget kihasználva lépjünk egyet elõre. Most a pályázat keretén belül, több mint 20 millió forintos ajándék pénz lehívására nyílt lehetõsége a városnak. Köszönjük meg az MLSZ-nek és a döntést támogató képviselõknek, hogy Sajni úr által is régóta ismert program szerint haladva, a miklósfai iskolát jelölték ki az építés következõ helyszíneként.
 

Én magam is meglepõdve hallgattam azt a telefonos érvhalmazt, amit Sajni József volt szíves elmondani számomra a közgyûlés elõtt. Próbáltam meggyõzni arról, hogy a minden idõben használható, az iskolai testnevelés során is nagyon sok gyermek sportolását valóban magas színvonalon kiszolgáló létesítmény az általa edzett gyerekek számára is komoly elõrelépést jelenthet a minõségi munka során, de láthatóan hasztalan volt az igyekezetem. Végül az tanácsoltam számára, hogy ha tényleg igaz az, amit állít, hogy a miklósfaiak nagy többsége ellenzi, sõt botrányosnak tartja a pályaépítést, akkor ezt mondja el a közgyûlésen a képviselõk elõtt, hátha én látom rosszul a lehetõséget.
 

Azért az általam ismert tényekhez az is hozzátartozik, hogy azok a telefonok, amelyek során felháborodva kérik számon a városrész lakói azt az állítását Sajni Józsefnek, hogy a miklósfaiak többségére hivatkozva szólalt meg pályaügyben, nem túl hízelgõek a rá vonatkozó tartalmukat tekintve, de ezekre a kérdésekre neki kell válaszolnia.

Kanizsa

 



2013-11-06 15:01:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül