Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894425    








Honlapkeszites

Szociális Alap 2013.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere pályázatot hirdet a 2013. évi Szociális Alapból történõ támogatás elnyerésére

I. A pályázat célja
Nagykanizsa Megyei Jogú Város hátrányos helyzetben lévõk szociális támogatása, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyûlésének az önkormányzati támogatások rendjérõl szóló 23/2013.(V.03.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) alapján.


II. Pályázat tárgya
Olyan közösségi programok karitatív és érdekvédelmi tevékenységek, természetbeni támogatások, szociális formák közvetlen támogatása, melyek hozzájárulnak a hátrányos helyzetben lévõk szociális élethelyzetének minõségi javulásához. A támogatás nem használható fel a felsorolt célokkal összefüggõ mûködési költségek (dologi kiadások, személyi juttatások) finanszírozására, valamint olyan személyek támogatására, akiknek lakóhelye, illetve tartózkodási helye nem Nagykanizsán található.
III. Pályázók köre
Pályázó lehet jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, valamint egyéni vállalkozás, civil szervezet, alapítvány (közalapítvány) költségvetési szerv.
IV. A támogatás formája
1. A támogatás formája közvetlen vissza nem térítendõ támogatás.
V. Pályázati feltételek
1. A támogatást kérõ nyilatkozni köteles arról, hogy:
- a megjelölt támogatási célhoz, milyen összegû saját és egyéb forrással rendelkezik;
- a tárgyévben melyik önkormányzati keretbõl, milyen címen, milyen összegû támogatást igényelt, illetve kapott;
- a tárgyévet megelõzõ évben, milyen címen, milyen összegû támogatásokban részesült az önkormányzattól, és amennyiben az elõzõ évben támogatott volt, elszámolt-e a támogatással és mikor nyújtotta be az errõl szóló dokumentumokat;
- a pályázathoz csatolni kell a támogatandó cél részletes költségvetését kiadás - bevétel bontásban (a fõbb támogatókat és támogatónként a támogatásként nyújtott összegeket);
- a pályázó szervezet létezését igazoló 30 napnál nem régebbi bírósági igazolás, vagy a szervezet adószámát igazoló NAV igazolás (ún. illetõségigazolás);
- a támogatás kiutalása elõtt a támogatott szerv köteles nyilatkozni, hogy köztartozásait, helyi adó tartozását maradéktalanul megfizette, illetve, hogy köztartozása nincs;
2. Pályázni a jelen pályázati kiírás mellékletét képezõ pályázati adatlapon lehet. A pályázatokat a Szociális Osztályra kell benyújtani. A pályázati adatlap letölthetõ a www.nagykanizsa.hu honlapról.
3. Az olvashatatlanul kitöltött, aláírás nélkül benyújtott, a rendeletnek, vagy ezen pályázati kiírásnak nem megfelelõ, továbbá határidõn túl beadott adatlap a pályázatból való kizárással jár.
4. Hiányosan kitöltött pályázat esetén a Szociális Osztály a pályázót 5 munkanapos határidõvel hiánypótlásra szólítja fel. A hiánypótlás elmulasztása, vagy nem megfelelõ teljesítése esetén a kérelem elutasításra kerül.
5. A szociális keretbõl kapott támogatás kifizetése kizárólag szerzõdés alapján lehetséges.
VI. Az elszámolás módja
1. A támogatott pályázó a támogatási szerzõdésben megállapított elszámolási határidõn belül szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles benyújtani, mely értékelésénél ellenõrizni kell, hogy a támogatás összegét valóban azokra a költségekre használták, amelyeket a szerzõdésben kijelöltek. A pénzügyi elszámolást az önkormányzati támogatások rendjérõl szóló 23/2013. (V.03.) önkormányzati rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat kitöltésével kell teljesíteni, mely jelen pályázati kiírás 1. számú mellékletét képezi.
2. Elszámolható költség a támogatás célkitûzéseinek megvalósulása során közvetlenül felmerült költségek lehetnek.
3. Amennyiben a támogatott a támogatás felhasználásáról a támogatási szerzõdésben megállapított határidõre nem számol el, a támogatás teljes összegét a felszólítást követõ 15 napon belül köteles visszafizetni, és részére újabb támogatás 3 évig nem folyósítható.
4. Amennyiben a támogatott a támogatás felhasználásáról csak részben számol el, a támogatás fel nem használt részét a felszólítást követõ 15 napon belül köteles visszafizetni.
5. Amennyiben a támogató megállapítja, hogy az elszámolás, vagy annak egyes elemei nem felelnek meg az elõírásoknak, a támogatott köteles az elszámolás nem szabályszerû részének megfelelõ támogatási összeg felszólítást követõ 15 napon belüli visszafizetésére.
6. Az elszámolási határidõt indokolt esetben a támogatott írásbeli kérelmére a polgármester legkésõbb a tárgyévet követõ március 31-ig meghosszabbíthatja, amennyiben azt a támogatott az elszámolási határidõ lejártát legalább 30 nappal megelõzõen kéri.
VII. Az elszámolás szabályai
1. A támogatás terhére csak olyan kiadások számolhatók el, amelyek a támogatott (szerzõdõ fél) nevére és címére kiállított számlákkal vagy, ha a támogatott a támogatás felhasználásakor harmadik felet bíz meg, megbízási szerzõdéssel és kifizetési bizonylatokkal igazoltak, az adott pályázat céljának tételesen megfelelnek, látható, hogy a támogatást mire használták fel, és a felmerült költségeket, milyen mértékben fedezték a szerzõdés szerinti támogatásból.
2. Amennyiben a kifizetés nem számla ellenében történt, a pályázati cél megvalósítása érdekében, minden olyan más dokumentumot, - az ezekhez rendelet kifizetést igazoló dokumentumot - csatolni kell, amely alátámasztja az elszámolásban szereplõ bizonylatok tartalmát. Ilyen dokumentumok különösen a kifizetés alapjául szolgáló szerzõdések, teljesítés igazolások, jegyzõkönyvek.
3. A támogatott az elszámolás alapjául szolgáló számlára köteles rávezetni, hogy "az önkormányzat által szociális keret terhére nyújtott támogatásokra elszámolva."
4. Az elszámolás fõ dokumentumai az összesítõ a támogatás elszámolására, a számlák és egyéb bizonylatok (pénzügyi teljesítést igazoló bankkivonatok, kiadási pénztárbizonylatok) hitelesített másolatai.
VIII. Rendelkezésre álló forrás: 2.560.000 forint
IX. A pályázat benyújtásának helye, ideje, kötelezõ mellékletei:
1. A pályázatokat a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Szociális Osztályára kell benyújtani (8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. fszt.9 ajtó) egy példányban.
2. A benyújtás határideje (postára adás végsõ dátuma): 2013. november 15.
3. A pályázat kötelezõ mellékletei: a pályázati cél részletes leírása (maximum 2 oldal), a támogatás felhasználására vonatkozó részletes forrás és költségkalkuláció, pályázó nyilatkozata köztartozás mentességrõl, pályázó nyilatkozata, hogy a tárgyévben és a tárgyévet megelõzõ évben, milyen címen, milyen öszszegû támogatásokban részesült az önkormányzattól, és amennyiben az elõzõ évben támogatott volt, elszámolt-e a támogatásokkal, a pályázó szervezet létezését igazoló, 30 napnál nem régebbi bírósági igazolás, vagy a szervezet adószámát igazoló NAV igazolás (ún. illetõségigazolás), a közpénzekbõl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról szóló nyilatkozat.



2013-11-08 12:50:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül