Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949300    








Honlapkeszites

„Alma-citrom” akció
A Baleset-megelõzési Bizottság és a Generali-Providencia Biztosító 13. alkalommal rendezte meg közel 30 helyszínen az országos szintû „Alma-citrom” akciót október 6-tól 10-ig. Nagykanizsán október 9-én, csütörtökön a palini városrészben került sor az eseményre a Palini Általános Iskola húsz kisdiákjának a segítségével.

Idén a biztonsági öv és a gyerekülés használatát, illetve a gumiabroncsok állapotát figyelték a rendõrök az „Alma-citrom” akció során. Nagy hangsúlyt kapott az is, hogy megfelelõen ki van-e világítva az autó. Aki a szabályokat betartva közlekedett, annak a gyerekek almát ajándékoztak, akinél hiányosságot vagy szabálytalanságot tapasztaltak a rendõrök, „csak” egy citromot kapott.
Az akció célja a közlekedési morál javítása, illetve a részt vevõ gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése. A gyümölcsosztás elõtt Lovkó Balázs rendõrhadnagy, a Nagykanizsai Rendõrkapitányság munkatársa tájékoztatta a gyerekeket arról, hogy mi a feladatuk a délelõtt folyamán.
A kicsik – elmondásuk szerint – nagyon jól érezték magukat, almát szeretnek jobban adni, mert akkor nem kell megbüntetni az embereket. Hóbor Helga hozzátette, hogy szereti nézni a „rendõrös filmeket” a tévében, és az apukájának nem szeretne citromot adni.
63 alma és 10 citrom került kiosztásra. Ez utóbbi oka a biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve az, hogy a jogosítványt vagy a forgalmi engedélyt nem tartották maguknál az utasok. Egy esetben lejárt a jogosítvány.
S.E.



2008-10-10 09:25:31


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül