Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894781    








Honlapkeszites

Ingyenes angol és német nyelvtanfolyamok a Dialógban – Soha nem késõ elkezdeni!

Hazánkban a felnõttkorú lakosság 65 százaléka anyanyelvén kívül semmilyen más nyelven nem beszél, ezzel uniós összehasonlításban az utolsó helyen állunk. Ezen szeretne változtatni az Európai Uniós és állami forrásból finanszírozott Új Széchenyi Terv „Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése” elnevezésû program. Városunkban az ingyenes angol és német nyelvtanfolyamokra a Dialóg Nyelviskola és Vizsgacentrumban jelentkezhetnek és vehetnek részt az érdeklõdõk.


– A projekt alapvetõ célja, a felnõttkorú lakosság idegennyelv-ismeretének fejlesztése, és ezáltal az elhelyezkedés esélyeinek növelése. Egy idegennyelv-ismerete jelentõsen növeli elhelyezkedési lehetõségünket, illetve hozzájárul ahhoz, hogy jobban fizetõ munkát találjunk – mondta elöljáróban Móric József, a Dialóg Nyelviskola vezetõje.
A nyelviskolát 1993-ban alapították. Kezdetben angol és német nyelvet tanítottak, majd késõbb az olasz és az orosz nyelv oktatását is felvették a palettára. Foglalkoznak ezen kívül hiteles- és szakfordítással, valamint angol és német nyelvbõl államilag és nemzetközileg is elismert nyelvvizsgák lebonyolításával.
– Iskolánkban az ingyenes tanfolyamon az elsõ csoportok 2013 márciusában indultak, azóta több mint ötszáz fõ vett részt a képzésen a kezdõ szinttõl a haladó szintig. A kifejezetten felnõtteknek szóló lehetõséget jellemzõen a 35-55 éves korosztály használja ki. Nagyon sokan családostól tanulnak. Az „élethosszig tartó tanulás” jegyében a képzéseknek nincs felsõ korhatára. Jelenleg a legidõsebb tanulónk 73 éves. Az õ igyekezete abszolút tiszteletre méltó és követendõ. A fiatalokat megszégyenítõ szorgalommal készül és tanul az órákra – hangsúlyozta Móric József.
A nyelvtanfolyamon való részvétel feltételei nagyon egyszerûek. Mindenki részt vehet az angol és német nyelvi képzésen, aki elmúlt 18 éves, és jelenleg nem tanul államilag finanszírozott képzésben (középiskolában, egyetemen vagy szakképzésben). Vállalja, hogy a tanfolyam során a hiányzása maximum 10 százalék lesz, valamint a tanfolyamzáró vizsgát (szóbeli és írásbeli) legalább 60 százalékos eredménnyel teljesíti. Ezen feltételek betartását szigorúan ellenõrzik. A hátrányos helyzetû kistérségekben élõknek csupán 1.800 forint regisztrációs díjat kell befizetniük, a többieknek pedig 4.500 forint ez a díj. Aki ezen minimális feltételeket teljesíti, 90 ezer forint képzési támogatásra jogosult, és 90 órás angol vagy német tanfolyamon vehet részt a Dialóg Nyelviskolában. A tanfolyamot sikeresen elvégzõk tanúsítványt kapnak, amely hitelesen igazolja idegennyelv-tudásukat.
Jelentkezni az intézményben vagy annak honlapján (www.dialognk.hu) tudnak a tanulni vágyók. Folyamatosan, minden hónapban indulnak új csoportok. Lehet választani hét közben délelõtti, délutáni, esti vagy hétvégi képzések közül.
– Azt tanácsolom, használja ki mindenki ezt a vissza nem térõ lehetõséget. Az ingyenesnél nincs olcsóbb! Ahogy mondják: ahány nyelv – annyi ember. Ezen lehetõség 2014. augusztus 30-ig tart – hangsúlyozta Móric József.
V.M.



2014-08-17 06:10:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül