Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892638    








Honlapkeszites

Új gépeket szerzett be, létszámot bõvített a télre készülõ Magyar Közút Zrt.

Mintegy 440 munkatársat felvéve, közel 4 ezer fõvel és több új géppel készül a Magyar Közút Zrt. a hatáskörébe tartozó mintegy 31 ezer kilométernyi út hóeltakarítási, illetve síkosságmentesítési munkálataira az idei téli szezonban - közölte a társaság kommunikációs osztályvezetõje az MTI-el.


Pécsi Norbert Sándor elmondta: a Magyar Közút november 1-jétõl a nem koncessziós autópályák üzemeltetési feladatait is ellátja, ezért, folytatva a tavaly megkezdett géppark-korszerûsítési programját, az idén télen mintegy 90 új gépet állítanak hadrendbe.
A november 10. óta téli üzemmódban dolgozó társaságnál a következõ hónapokra több mint 440 munkatársat vettek fel. Az új munkavállalókkal együtt immár közel 4 ezren dolgoznak váltott mûszakban a téli útüzemeltetési feladatokon - magyarázta az osztályvezetõ.
Tájékoztatása szerint az országos közúthálózaton közel 560 saját és 65 bérelt, sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjármûvet vetnek be, de több mint 100 rakodógép, 120 univerzális eszközhordozó, valamint 35 önjáró hómarógép is éjjel-nappal rendelkezésre áll. A cég 24 új, nagy teljesítményû traktort és 63 új Unimog típusú, többfunkciós teherautót szerzett be, az elkövetkezõ hónapokban pedig a tervek szerint 6 új nehézgépjármûvet, 80 közepes teljesítményû traktort, 25 rakodógépet és 38 sószórót is munkába állítanak majd.
A tavaly mintegy 1200 jármûbe beépített fix GPS eszköz mellett idén csaknem 350 gépbe szereltet mobil jármûkövetõt a közútkezelõ - mondta Pécsi Norbert Sándor.
Közlése szerint a társaság kezdõ készletként 173 ezer tonna útszóró sóval, 645 tonna kálcium-klorid granulátummal és 2,23 millió liter kálcium-klorid oldattal rendelkezik. Az eszköz- és anyagbeszerzésen kívül gondoskodtak a hófogórácsok és hálók kihelyezésérõl is azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások elõfordulási lehetõsége.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségének munkatársai folyamatosan figyelik az idõjárás-elõrejelzéseket, ebben 337 saját útmeteorológia mérõállomás is segíti õket. Ahol szükséges, preventív jellegû, illetve a hó burkolatra fagyását megakadályozó sózást végeznek majd, a hóeltakarítást csak 5 centimétert meghaladó hóvastagság esetén kezdik meg, pontos ütemterv szerint. Elõször az autópályákon és fõutakon, majd a felüljárókon és hidakon, végül a mellékutakon takarítják a havat - mondta az osztályvezetõ.
Az Útinform november 8. óta teljesen új weboldallal rendelkezik. Ezen, illetve a www.utinform.hu mobiltelefonokra optimalizált verzióján számos hasznos közlekedési információhoz is hozzájuthatnak az érdeklõdõk - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

 

MTI - Kanizsa

 



2013-11-16 11:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül