Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891459    








Honlapkeszites

A kamara tovább nem várhat

2013. november hónaptól megkezdõdött a kamarai hozzájárulás NAV által történõ behajtása.

2012 januárja óta már több alkalommal jelezte a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, hogy a kamarai regisztráció és a kamarai hozzájárulás – 5000 Ft/év – befizetése valamennyi gazdálkodó szervezetre nézve, a törvény erejénél fogva kötelezõ. A nyilvántartásba vételi kötelezettségüket, vagy a kamarai hozzájárulás megfizetését eddig elmulasztó vállalkozásoktól kérik, hogy még 2013 november hónapban pótolják ezt az elmaradásukat.


Honlapjukon keresztül lehetõséget biztosítanak az online regisztrációra is. A www.nakkik.hu oldalon a regisztrációs kötelezettséggel és az ezért nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi információt megtalálják.
A kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nem válnak a kamara tagjává. A kamara tagjai részére is kötelezõ a nyilvántartásba vétel, de az õ esetükben a megfizetett kamarai hozzájárulás összegét – 5000 Ft-ot – a II. féléves önkéntes tagdíjból a kamara jóváírja. Amennyiben sor kerül a NAV által történõ behajtásra, úgy a gazdálkodó szervezetnek a kamarai hozzájárulás összegén túl a behajtás költségeit is meg kell téríteniük. Ennek költsége minimálisan 5000 Ft.



2013-11-21 09:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül