Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892249    








Honlapkeszites

A szolgáltató viseli a gázkészülékek felülvizsgálati díját

A módosított földgáztörvény alapján kiadott miniszteri rendelet november 20-tól elõírja azt, hogy a lakossági gázkészülékek kötelezõ mûszaki biztonsági felülvizsgálatának költségét a gázszolgáltató viseli - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelõs államtitkára sajtótájékoztatón.


Akinek 1981 elõtti, vagy ismeretlen idõpontban beszerelt a gázkészüléke, annak ez év végéig kell kérnie a felülvizsgálatot a gázszolgáltatójától. Ez utóbbi a felülvizsgálatot jövõ év szeptember 30-ig végzi el.
Mindenki másnál a 10 évente kötelezõ gázmérõcserével együtt végzi el a szolgáltató a készülékek ingyenes felülvizsgálatát is - tette hozzá az államtitkár.
A vizsgálatról hivatalos jegyzõkönyv készül, ez alapján kell a tulajdonosnak elvégeztetnie a készülék javítását, illetve - szükség esetén - a cseréjét. E költségek azonban már a tulajdonost terhelik.
Az államtitkár elmondta, hogy egy kormányhatározat alapján az év végéig kell a fejlesztési tárcának egy olyan alapot kell létrehoznia, amelybõl a gázkészülékcserék támogathatók.
A kormány a közeljövõben kijelöl egy olyan szervezetet, amely a lakossági bejelentések alapján ellenõrzi a javítások, cserék szükségességét, illetve a hibák kijavíttatását is.

 

MTI - Kanizsa



2013-11-25 06:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül