Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893765    








Honlapkeszites

Csökkent a biztosítót váltók száma – Zalában eddig sem mozdultak az autósok

Idén 420 ezer magánszemély és mintegy 70 ezer flottagépjármû vált kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítót, szemben a tavalyi 700 ezret is meghaladó váltószámmal - közölte az saját adataiból becsült számokat a biztositas.hu internetes alkusz az MTI-vel.


Az elõzõ évinél - közel 30 százalékkal - kevesebb váltás oka elsõsorban az elérhetõ alacsony, alig 4 ezer forintos átlagos idei megtakarítás. Így sok autós elfogadja a biztosítója által küldött - néhány ezer forinttal emelkedõ, vagy stagnáló - jövõ évi díjakat.
A váltásban továbbra is a Budapest környéki megyék (Pest, Fejér, Heves és Nógrád megye) lakosai a legaktívabbak, miközben a legkevésbé mozdulók - az elõzõ évekhez hasonlóan - idén is Zala-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Békés megye autótulajdonosai.
Budapesten 18,3, Pest megyében 21,1, míg a túlsó póluson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 százalék a váltók száma.
Az idén is december 1-jéig mondhatják fel kötelezõ biztosításukat (kgfb) azok az autósok, akik biztosítót váltanának és szerzõdésük év végi évfordulós. A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) statisztikái szerint az idén még mindig az összes gépjármû mintegy kétharmadát érinti az év végi átkötési idõszak, hiszen a mintegy 4 millió jármû közül 2,65 millió továbbra is január elsejei évfordulós.

 

MTI - Kanizsa



2013-11-26 03:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül