Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893772    








Honlapkeszites

A Széchenyi Kártya Programról és az Útdíj Hitelprogramról

A KAVOSZ Zrt. országos rendezvénysorozatának nagykanizsai állomásán, mely immár a 13. volt a sorban, a Széchenyi Kártya Programról és az Útdíj Hitelprogramról hallhattak információkat a vállalkozók.


A VOSZ Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a KAVOSZ Zrt. szervezésében megvalósuló rendezvényen Széles Ernõ köszöntötte a vendégeket és az elõadókat.
– Az elmúlt idõszakban az érdekvédelmi szervezetek, a VOSZ, a kamara, a KAVOSZ azokat a lehetõségeket próbálta a megfelelõ módon kiaknázni, támogatni, bemutatni, amelyek segítségével a nehéz helyzetben levõ kis- és középvállalkozások tovább tudnak lépni, szinten tudják tartani magukat – mondta Cseresnyés Péter polgármester. Kiemelte, fontosak ezek a konferenciák, mert ismereteket szerezhetnek a vállalkozók arról, hogy azt a bizonyos célt, amelyet kitûztek, hogyan lehet elérni.


 

Az elmúlt öt év távlatából visszatekintve, azt mondta, a magyar vállalkozók elismerésre méltó munkát végeztek. Sokat tettek annak érdekében, hogy a magyar gazdaság nem került a dél-európaihoz hasonló helyzetbe.
Ezt követõen tett említést arról, hogy többek között az észak-olaszországi vállalkozók is érdeklõdnek térségünk iránt, ugyanis nálunk találnak képezhetõ munkaerõt, öt órányira vannak otthonuktól és olyan hozzáállást sikerült kialakítani, ahol a vállalkozó igényeit a jogszabályi kereteken belül ki tudják elégíteni.
Ezt követõen került sor a beszédekre és az elõadásokra. A Széchenyi Kártya Program, melynek szlogenje a még gyorsabb, még egyszerûbb, még olcsóbb, még jobb, jelenleg 11 hitelintézetnél elérhetõ. A keretein belül a kihelyezett hitel összege mára elérte az 1250 milliárd forintot. A hiteligénylések száma meghaladja a 250 ezret, és eddig közel 200 ezer hitelügylet jött létre. Zala megyében a befogadott igénylések száma közel 10 ezer, több mint 7 ezer ügylet jött létre, melynek köszönhetõen a megyében kihelyezett hitelek összege közel 47 milliárd forint. A program hitelei a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a Területi kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhetõk országszerte közel 300 helyen.
Az Útdíj Hitelprogram keretében a kölcsön augusztus közepe óta igényelhetõ. A fuvarozó vállalkozások körében nagy népszerûségnek örvend. A vállalkozások számára áthidalja az úthasználat elõtt fizetendõ útdíj és a késõbb befolyó fuvardíj megérkezéséig tartó, likviditási nehézségeket okozó idõszakot.

V.M.



2013-11-27 13:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül