Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893224    








Honlapkeszites

Megnyitották az Elsõ Egerszegi Hitel Zrt.-t Zalaegerszegen.

Megnyitották a kis- és középvállalkozások mûködését, fejlesztést elõsegítõ Elsõ Egerszegi Hitel Zrt.-t, és aláírták az elsõ hitelszerzõdést pénteken, Zalaegerszegen.


Vigh László országgyûlési képviselõ (Fidesz) az avatáson kiemelte; a gazdaság bõvítéséhez helyi ötletekre, javaslatokra, innovatív megoldásokra van szükség.
Hozzátette; a bankok egy része "nem látja szívesen" a kis- és középvállalkozásokat, mert nem biztosak abban, hogy megtérül a kihelyezésük. Zalaegerszegen viszont "kitaláltak egy tökéletes ötletet" banki megoldást, hogy a helyben gazdálkodó vállalkozások forráshoz tudjanak jutni, így lehetõségük van rá, hogy fejlesszenek, munkahelyeket teremtsenek és bõvítsenek.
A pénzügyi intézmény az Új Széchenyi Hitelprogram keretében érdemben képes segíteni a városban tevékenykedõ kis és középvállalkozásoknak, hogy megvalósíthassák fejlesztési céljaikat. Üzleti tevékenységük szélesítésével új munkahelyeket tudnak létrehozni, az árbevételül növelése pedig a helyi iparûzési adó növelését is eredményezi.
Hollé Zsolt, az Elsõ Egerszegi Hitel Zrt. ügyvezetõje az MTI kérdésére elmondta; a hitel zrt. alapítója és százszázalékos tulajdonosa Zalaegerszeg önkormányzata. A helyi vállalkozókkal a zalaegerszegi pénzügyi szolgáltató van kapcsolatban, hozzájuk nyújtják be a hiteligényeiket. A hitelezés forrását az Új Széchenyi Hitelprogram keretében, az uniós pályázaton elnyert 1 milliárd forintos refinanszírozási támogatásból a Magyar Vállalkozásfejlesztési Zrt. közvetíti a pénzügyi szolgáltatónak.
Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a zrt-t a város 300 millió forint alaptõkével alapította. A helyi gazdaságokat forráshoz - lehetõség szerint önkormányzati forráshoz - kell juttatni, hogy mûködni, fejlõdni tudjanak, melynek eredményeképpen a város, a megye, a térség gazdasága is erõs legyen. A pénzügyi szolgáltató vállalat közvetítõként ezt a feladatot fogja ellátni, így jól szolgálja majd a zalaegerszegi kis-és középvállalkozások, így a város érdekeit.
Töröcskei István, a Széchenyi Bank, Széchenyi Hitelszövetkezet elnöke példamutatónak nevezte a zalaegerszegi kezdeményezést és összefogást. Emlékeztetett: megszigorították, limitálták a tõkekondíciók lehetõségeit, ebben a konstrukcióban viszont ki tudják egészíteni a bankok tevékenységét.

 

MTI - Kanizsa



2013-11-29 17:38:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül