Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892334    








Honlapkeszites

Rehabilitációs konferencia és pályaválasztási kiállítás
A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ két õszi programjáról tartott sajtótájékoztatót Pölöskei János, a kirendeltség vezetõje.

A Munkaügyi Központ elsõ alkalommal és nem titkoltan, hagyományteremtõ szándékkal rendezi meg november 12-én Rehabilitációs konferenciáját és állásbörzéjét a megváltozott munkaképességgel élõ álláskeresõk elhelyezkedési esélyeinek növelése céljából a HSMK-ban. Az intézmény nagyobb nyilvánossággal kíván figyelmet biztosítani a munkahelyi esélyegyenlõség elõsegítéséhez, az érdekelt partnerek megismeréséhez, a társadalom és a közvélemény figyelmének felkeltéséhez.

Örvendetesnek tartják – hangsúlyozta Pölöskei János, hogy napjainkban egyre több vállalat ismeri fel azt a tényt, miszerint a megváltozott munkaképességû dolgozó is hasznos és lelkes tagja a munkaközösségnek.
Emellett arról sem szabad megfeledkezni – folytatta, hogy egyes hátrányos helyzetû társadalmi csoportok, mint például a romák, a fogyatékkal élõk, a fiatal pályakezdõk, a kisgyermekes anyák és az idõsödõ munkavállalók továbbra is foglalkoztatási diszkriminációval szembesülnek. A befogadó szellemû és esélyegyenlõséget biztosító üzleti környezet a lehetõ legjobbat hozza ki a munkavállalókból, éppen ezért ennek megteremtése és fenntartása vállalataink és társadalmunk fejlõdésének és sikerének elengedhetetlen feltétele.
Tapasztalataik szerint sok területen munkaerõhiány jelenik meg, a verseny egyre erõsödik az emberi erõforrásokért, a figyelem középpontjába kerülnek azok a csoportok, amelyek eddig kevesebb lehetõséghez jutottak. A lehetõségekrõl és a szándékokról az érintettek kevés információval rendelkeznek, és ma még hiányzik a társadalmi elvárás, kényszer és támogatás ahhoz, hogy valaha ismét teljes értékû munkát végezzenek a megváltozott munkaképességû emberek. Meg kell találni annak módját, hogy a hátrányos helyzetû személy, kapcsolat, információ, ösztönzés és támogatás révén ismét munkába állhasson. Emellett úgy gondolják, hogy mindenkinek - aki munkába kíván állni - biztosítani kell a foglalkoztatás lehetõségét, és az ehhez szükséges egyenlõ és egységes elbírálást.


Az intézmény november 19-én, a Zsigmondy-Széchenyi SZKI Sportcsarnokában Pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót szervez. A rendezvényen kiállítóként részt vesznek a megye közép-és felsõfokú oktatási intézményei, hogy szemléletesen bemutassák a továbbtanulási lehetõségeket, az intézményekben oktatott szakmákat, pályákat. Így a pályaválasztás elõtt álló fiatalok bõséges elméleti ismeretet és szemléletes gyakorlati képet kaphatnak az iskolák képzési rendszerérõl, az oktatott szakmákról, a képzéssel megszerezhetõ végzettségrõl, képesítésrõl.
A program keretében a munkaügyi szervezet szakemberei az érdeklõdõk számára személyre szóló tanácsadást nyújtanak, továbbá pályaválasztási-, pályakorrekciós-, munkaerõ-piaci képzési és foglalkoztatási információkat adnak. Lehetõség lesz arra, hogy a szülõk és az osztályfõnökök is tájékozódjanak, és a kapott információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat a megalapozott pályaválasztási döntéseik meghozatalában.
A rendezvényen, melyet szakmai és kulturális programok színesítenek, elsõsorban a megyében mûködõ általános iskolák felsõ tagozatos tanulóinak (kiemelten a 7-8. osztályosokat) látogatására számítanak, de nagy örömmel fogadnak minden látogatót.

B.E.

2008-10-17 08:08:11


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül