Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892972    








Honlapkeszites

Jöhet a tél, új céggel, új gépekkel várja a város

November 15-tõl a város saját tulajdonú cége, a Netta Pannónia Környezetvédelmi Kft. végzi a hóeltakarítást Nagykanizsa területén.

A VIA irányítása mellett nemcsak a hulladékkezelés, hanem hómunka, a hóeltakarítás is a kft. feladata. Az új beszerzésû, és a meglévõ, többfajta funkciót ellátó gépek használatával jelentõs minõségi változás következett be e szolgáltatás terén. A téli hó- és síkosság-mentesítõ munkálatokra készen álló megújult gépparkot pénteken mutatták be a sajtó képviselõinek.
A sajtótájékoztatón részt vett Cseresnyés Péter polgármester, Horváth Balázs, a Netta-Pannónia Kft. ügyvezetõje és Gáspár András, a VIA Kanizsa ZRt. vezérigazgatója.
A telephelyen Molnár-Rodek Bernadett mûszaki logisztikai vezetõ kalauzolta végig a megjelenteket, s adott tájékoztatást arról, hogyan is készültek fel erre a feladatra. Bemutatták a szóróanyag raktárt is, ahol 600 tonna só, és 200 tonna zúzott dolomit, illetve 10 tonna környezetbarát jégmentesítõ készen áll az elszállításra, felhasználásra. A síkosság-mentesítés meggyorsítása érdekében zárható szóróanyag tárolókat is elhelyeztek a közterületeken.


A sajtótájékoztatón Horváth Balázs ügyvezetõ elmondta, évekkel ezelõtt azt a feladatot kapták a város vezetésétõl, gondolkodjanak el azon, hogy a cég el tudná-e végezni a hó és síkosság-mentesítési munkálatokat a város számára. Azóta eltelt pár év, s most jutottak el ahhoz a ponthoz, hogy aláírják a VIA Kanizsa Kht-vel a szerzõdést. A felkészülést már korábban elkezdték, évekkel ezelõtt beszerezték azokat az eszközöket, amelyekkel alkalomszerûen, néhány vállalkozásnál teljesítették ezeket a feladatokat. Van tapasztalatuk, hiszen 1996-tól alvállalkozóként Nagyatádon is tevékenykedtek. Mostantól pedig a város útjaira koncentrálnak.
Cseresnyés Péter polgármester a szerzõdéskötésrõl, az elvárásokról beszélt. Emlékeztetett rá – miután sok-sok érvet vonultattak fel amellett, hogy a város megvegye, visszavásárolja a hulladékszállító céget –, már a vásárlás idõszakában is azon gondolkodtak, mire lehet még használni egy ilyen jól szervezett, jelentõs eszközállománnyal, gépparkkal rendelkezõ társaságot. Az elsõ ötletek között a téli hóeltakarítás szerepelt – hangsúlyozta a városvezetõ, majd megköszönte Gáspár András vezérigazgatónak és Horvát Balázs ügyvezetõnek, hogy megkötötték a szerzõdést, egyben gratulált a Nettának, mert értékelése szerint, amit itt láttunk, nagyon „impozáns” volt. Olyan technikai ellátottsággal rendelkeznek a téli feladatok elvégzéséhez, melyet sok városban megirigyelhetnének. Várjuk a telet! Az igazi próba úgyis akkor lesz, amikor a havat el kell takarítani – jegyezte meg a polgármester. Fontosnak tartotta még elmondani, most egy olyan szolgáltató vállalkozás jött létre, melyet a hulladékszállításon túl sok mindenre tudnak használni. Ezért volt fontos megszerezni annak idején azt a céget, amelyet ma már úgy hívnak, hogy Netta Pannónia Kft.
Újságírói kérdésre válaszolva Gáspár András elmondta, ez a technika felkészültség, amit most a Netta felsorakoztatott, eddig még nem állt rendelkezésre a városban. A tõlük megszokott szervezettség magasabb szintû ellátást nyújt, és a most felhalmozott szóróanyag mennyiség is biztonságot ad az idei télre. A vezérigazgató megjegyezte: nem az önkormányzat és a Netta felelõssége a közel 180 kilométer hosszú járdából a mintegy 150-160 kilométer takarítása. Az érvényben lévõ helyi jogszabályok szerint az ingatlanok mellett 5 méteres sávban lévõ járdát az ingatlan tulajdonosának kell továbbra is takarítani, járhatóvá tenni. Természetesen érvényes ez a fûnyírásra és az ároktisztításra is.

B.E.


 



2013-12-01 08:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül