Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892424    








Honlapkeszites

Munkahelyteremtõ beruházás a FABAK-nál

A FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett munkahelyteremtõ beruházások támogatásáról szóló pályázat révén bõvíthette eszközparkját és dolgozóinak létszámát. Ezen fejlesztéseket mutatták be a minap a vállalkozás telephelyén.

A Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (ZMKMK) által bonyolított programra megyénkben 48 pályázat érkezett. A támogatásra javasolt 39 jelentkezés pozitív elbírálásban részesült, közülük 35 vállalkozással kötöttek szerzõdést, mely 275 milliós támogatást jelent. A munkahelyteremtés eredményeképpen vállalt többletlétszám 150 fõ. A vállalkozásoknak a meglévõ létszám megtartását is vállalniuk kellett.


A FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mely 2008-ban egy korábbi társasági formából átalakulással jött létre, a jelenlegi beruházás révén hét fõvel bõvíthette a létszámát, valamint korszerûsíthette meglévõ számítógépes rendszerét és létesíthetett egy CNC megmunkáló központot. A beruházás több mint 25 millió forintból valósult meg, melybõl 12,5 millió a támogatási összeg. Az egyedi belsõépítészeti termékek gyártásán túl kárpitos bútorok elõállításával is foglalkoznak.
– Azért erre a vállalkozásra esett a választás, mert olyan ágazatban dolgoznak, ahol nagyon nehéz megfelelõ szakképzettségû munkaerõt találni, mivel Zala megyében a kárpitos és az asztalos szakmával rendelkezõkbõl hiány van – mondta Borsos József, a ZMKMK igazgatója. Majd hozzátette, a FABAK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. amellett, hogy a beruházással megmásfélszerezte önmagát, segítséget nyújt abban is, hogy a kamara közremûködésével a munkaügyi központ szakma- és mûhelylátogatásokat tudjon szervezni. Ezzel a pályaválasztás elõtt álló gyermekek döntését könnyítik meg, valamint az utánpótlást is biztosítják.
Ezt követõen Cseresnyés Péter polgármester hangsúlyozta, a foglalkoztatottak kétharmada a kis- és közepes vállalkozásoknál dolgozik, így nagy hangsúlyt kell fektetni erre a szektorra, hogy meg tudják õrizni stabilitásukat. Ahogy hangsúlyozta, helyi vállalkozókat köszönet illeti, hiszen városunkban fejlesztik cégeiket, jövõjüket itt tervezik és munkalehetõséget biztosítanak.
 

V.M.



2013-12-05 09:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül