Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892277    








Honlapkeszites

Zala nyerte a megyék versenyét

A KKVHÁZ hagyományteremtõ szándékkal indította útjára azt a közösségépítõ vetélkedõjét, amelyben Magyarország megyéi és Budapest csapatai mérték össze erejüket. A kkv-szektor háromfordulós versenyét jó szakmai anyaggal és kiváló prezentációval Zala megye csapata nyerte.


A csapatok a vetélkedõ elsõ fordulója után két csoportban folytatták a versengést. A megyék csapatai, a szakmai anyaguk továbbfejlesztése mellett, az online szavazók és a támogató cégek toborzásában is vizsgáztak. A középdöntõbõl 5 megye, Hajdu-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyék 11 fõs csapatai jutottak a döntõbe. A döntõbõl kimaradt csapatok a különdíjért indulhattak. A vetélkedõben résztvevõknek egy képzeletbeli vállalkozást kellett alapítaniuk, és ennek a vállalkozásnak a továbbfejlesztésén kellett dolgozniuk. A „vállalkozás” indításakor teljes körû képet kellett felvázolni a pénzügyi, a tárgyi, a személyi feltételekrõl, a marketing stratégiáról, valamint a piaci bevezetés lépéseirõl. Zala megye csapatkapitánya dr. Solt Katalin, a Budapesti Gazdasági Fõiskola Gazdálkodási Karának dékánja volt. Õ és kollégái, valamint a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviselõi Zalaegerszegrõl vettek részt a csapat munkájában. Keszthelyrõl Takács Zoltán infó-kommunikációs vállalkozó, míg Nagykanizsáról Oros Andrea könyvelõ, Rudolf Tamás vállalkozó, Varga Zoltán mérnök-közgazdász és Halász Gyula, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ marketingvezetõje vett részt a zalai csapatban. Manninger Jenõ, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke, csakúgy, mint többi kollégája védnökként vett részt a budapesti döntõn.
A zalaiak virtuális projektként egy szolgáltató vállalkozás létrehozásával rukkoltak elõ, melynek a „Sóhivatal” nevet adták. A „Sóhivatal” az a hely, ahol vállalkozásoknak és magánembereknek elintézik elintézhetetlen ügyeiket. A döntõben is ennek a vállalkozásnak a létjogosultságáról kellett meggyõzni a szakértõi zsûrit.
A rendezvény fõszervezõje Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója, a vetélkedõ védnöke dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelõs helyettes államtitkár, hazánk uniós követe volt. A KKVHÁZ Megyék Versenyének elnöki tisztét dr. Bod Péter Ákos tanszékvezetõ egyetemi tanár töltötte be. A jó hangulatú, humorral fûszerezett versenyt jövõre is megrendezik.

H.Gy.
 



2013-12-06 08:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül