Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893225    








Honlapkeszites

Szijjártó: új átkelõk épülhetnek a magyar-horvát határon

Tíz új határátkelõ megépítését javasolja Magyarország a magyar-horvát határon - errõl is tárgyalt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Drazen Pros horvát vállalkozásügyi és kézmûipari miniszterhelyettes hétfõn Budapesten.


A megbeszélésen - amelyrõl az államtitkár sajtófõnöke tájékoztatta az MTI-t - a politikusok tárgyaltak a két ország kis- és közepes vállalkozásainak (kkv) együttmûködésérõl, amelynek fejlesztése "a két ország közötti általános együttmûködés mozgatórugója lehet". Horvátország ugyanis Magyarország egyik legfontosabb külkereskedelmi partnere, Magyarország pedig a negyedik legnagyobb befektetõ Horvátországban.

A kkv-k együttmûködésének megkönnyítése érdekében a magyar fél javaslatot tett a horvát kormánynak egy közös fejlesztési program elindítására. Ennek keretében a következõ hétéves európai uniós kötelezettségvállalási idõszakban tíz új határátkelõt létesülne a két ország között.

A 345 kilométer hosszú horvát-magyar határszakaszon jelenleg mindössze hét közúti átkelõ van, ami jelentõsen csökkenti a régióban mûködõ kkv-k versenyképességét - írta tájékoztatásában Fülöp Judit sajtófõnök.

Kanizsa



2013-12-09 17:15:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül