Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891574    








Honlapkeszites

Építõanyag-adománybankot hoz létre a Habitat for Humanity

Építõanyag-adománybankot hoz létre a Habitat for Humanity Magyarország: a megmaradt vagy bontott építõanyagokat a mélyszegénységben élõ családoknak juttatják el, hogy felújíthassák lakóhelyüket.


Az elsõ magyar Építõanyag Adománybank (Habitat Pont) létrehozását, egyben a humanitárius szervezet hõszigetelési programjának folytatását a Saint-Gobain építõanyag-gyártó vállalatcsoport alapítványa, a Saint-Gobain Initiative Foundation támogatja 24 millió forinttal, az errõl szóló együttmûködési megállapodást a két szervezet vezetõje kedden írta alá - közölte a Habitat for Humanity Magyarország az MTI-vel.
A lakhatási szegénységgel foglalkozó szervezet elsõként a Pest megyei Bagon mélyszegénységben élõ családoknak juttat építõanyagot. A családok szerszámokat kölcsönözhetnek és szaktanácsot is kapnak, hogy házaikat saját kezûleg szakszerûen felújíthassák.
A Habitat Pont a megmaradt vagy bontott építõanyagokat magán és vállalati adományozóktól, építõanyag-gyártóktól és forgalmazóktól gyûjti össze, majd közvetlenül a rászorulóknak juttatja el.

 

MTI - Kanizsa



2013-12-12 08:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül