Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949494    








Honlapkeszites

XIX. Nemzetiségi Nap – Ha a nemzeti kisebbséget megbecsüljük, akkor várhatjuk el, hogy a határainkon túl élõ magyarokat is ugyanilyen tisztelettel kezeljék

A XIX. Nemzetiségi Nap alkalmából ünnepi közgyûlést tartott a város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.
A Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban rendezett találkozón a megjelenteket Teleki László, a RNÖ elnöke, Cseresnyés Péter polgármester és Orsós Tibor, a Zala megyei RNÖ elnöke köszöntötte.


Teleki László a beszédében kiemelte, továbbra is elsõdlegesnek tartják az oktatást, a szakképzést, mert nem lehet jövõt építeni tanult emberek nélkül.
Cseresnyés Péter kifejtette, a társadalom megbecsülése a nemzetiségek, kisebbségek iránt azon múlik, hogy mennyire figyel oda rájuk, milyen lehetõségeket biztosít számukra. Ez megjelenhet szimbolikus odafigyelésben és tényleges segítséggel is. A polgármester utalt arra, hogy az elõzõ nap egy jelentõs esemény történt a társadalom és a nemzeti kisebbségek életében, hiszen Zalaegerszegen, a Kormányhivatalban adták át a népcsoportok nyelvére is lefordított alkotmányt, Magyarország Alaptörvényét. Tudjuk – zárta gondolatait a polgármester –, ha a nemzeti kisebbségeket itthon megbecsüljük, akkor várhatjuk el másoktól is, hogy a határon túl élõ kisebbség is ugyanilyen tiszteletben részesüljön.
Az RNÖ az ünnepi közgyûlésen elismeréseket nyújtott át a nemzetiségi önkormányzat segítéséért, támogatásáért. Nemzetiségi-díjjal tüntették ki Orsós Mártont és Nagy Csabát, valamint oklevéllel ismerték el Cseresnyés Péter, Vajda László és Kanász János munkáját.
A kulturális gálamûsorban Kopár Antal Hagyományõrzõ Együttese lépett fel.

B.E.

További képek a galériában.



2013-12-16 13:23:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül