Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892851    








Honlapkeszites

Több mint egymilliárd forint kormányzati támogatás Zalaegerszegnek

Mintegy 1,3 milliárd forint, szabadon felhasználható kormányzati támogatást kapott az elmúlt évek rentábilis gazdálkodásának köszönhetõen Zalaegerszeg városa - jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyûlési képviselõ csütörtökön Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.


A képviselõ úgy fogalmazott: a város "jutalmat kapott" azért, mert nem adósodott el.
Vigh László kiemelte, hogy a zalai megyeszékhely a következõ évben is rentábilisan tud gazdálkodni, biztosítottak a város mûködéséhez szükséges feltételek és mindenre jut majd pénz. A támogatási összeget az egészségügyi, közlekedési, oktatási, kulturális intézmények mûködtetésére használják fel.
Hozzátette: a város biztonságos gazdálkodása az egész megye mûködését érinti, pozitívumot jelent az ott élõk számára.
Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere közölte, az 1,3 milliárd forinttal olyan mértékû támogatást kapott a város, amely lehetõvé teszi, hogy nyugodt körülmények között, pénzügyi nehézségek nélkül tervezzék meg a következõ év költségvetését.
Elmondta, az összeg nagyobb részét az intézményrendszerek mûködtetésére, kisebb hányadát pedig fejlesztésekre fordítják. Példaként említette, hogy a színházak esetében - kõszínház, bábszínház - a megyei támogatások kiesése miatt 60 millió forintos hiány keletkezett, amelynek ily módon már megvan a fedezete, ki tudják fizetni a tartozásokat, valamint a következõ évben jelentkezõ költségeket.
A polgármester kiemelte, a kormányzati ígéret szerint mindazok az önkormányzatok, amelyek nem adósodtak el, bizonyos döntéseknél elsõbbséget élveznek. Emlékeztetett arra, hogy a pályázatok elbírálása során belvárosi rekonstrukcióra, szociális városrehabilitációra, világításkorszerûsítésre jelentõs összegeket nyert el a város, és hasonló eredményekre számítanak az elbírálás alatt lévõ - például az ökováros programhoz is illeszkedõ intézmények takarékos energiafelhasználást célzó – pályázatok esetében is.

MTI - Kanizsa



2013-12-19 11:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül