Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891696    








Honlapkeszites

Közép-Európa legnagyobb egészségturisztikai központja lehet Zalában

Az ágazat fejlesztésével Hévíz-Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai és rekreációs központja épülhet ki - derül ki a Zala Megyei Közgyûlés által tegnap elfogadott megyei területfejlesztési koncepcióból.


A 2014 és 2020 közötti idõszakra vonatkozó fejlesztési elképzelésekrõl Manninger Jenõ, a zalai megyegyûlés elnöke (Fidesz-KDNP) elmondta: ez biztosítja a következõ uniós ciklusban a rendelkezésre álló fejlesztési források lehetõ legnagyobb arányú hasznosítását.
A legfontosabb célként megjelölt munkahelyteremtéshez, illetve a helyi gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódóan kiemelt cél Zalaegerszeg és Nagykanizsa ipari fejlesztése, ezen belül a nyugat-dunántúli autóipari övezethez való felzárkózása. A kisebb településeken az uniós támogatások hatékonyabb felhasználásával kisvállalkozások, mezõgazdasági termelõk támogatását kívánják biztosítani, az ágazat fejlesztésével pedig Hévíz-Keszthely 30 kilométeres körzetében Közép-Európa legnagyobb gyógy-, egészségturisztikai és rekreációs központjának kiépítésére törekszenek.
A Zala Megyei Közgyûlés tárgyalt a Közép-európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelõsségû Európai Területi Társuláshoz való csatlakozásról is. A korábbi, kötetlenebb formájú nemzetközi kezdeményezés utódaként már jogi személyiséggel rendelkezõ szervezet célja a Baltikumtól az Adriai-tengerig húzódó észak-déli irányú szállítási útvonal multimodális - közúti, vasúti, vízi, légi - infrastruktúrájának fejlesztése.
A közgyûlés döntése szerint a Zala Megyei Önkormányzat alapító tagként vesz részt a svéd, lengyel, magyar és horvát partnereket összefogó társulás munkájában, amely eséllyel pályázhat uniós fejlesztési források elnyerésére a következõ idõszakban. Zala a csatlakozástól azt is várja, hogy a megyében kerül a nemzetközi szervezet magyarországi stratégiai központja.

 

MTI - Kanizsa



2013-12-20 16:20:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül