Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895302    








Honlapkeszites

Megkezdõdött a Zala Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatainak akadálymentesítése

Közel 248 millió forintos európai uniós támogatás felhasználásával teljes körûen akadálymentesítik a Zala Megyei Kormányhivatal nagy forgalmú ügyfélszolgálatait - közölte a kormányhivatal az MTI-vel.


A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) közszolgáltatásokhoz való egyenlõ esélyû hozzáférés megteremtését szolgáló projektje a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatallal konzorciumi partnerségben valósul meg.
Az akadálymentesítés célja, hogy a fogyatékossággal élõk, az idõskorúak, továbbá kisgyermekkel érkezõk, babakocsival közlekedõk, illetve mozgásukban vagy kommunikációjukban egyéb okból akadályozott felnõttek és gyermekek életminõségét javítsák.
A program keretében parkolókat, rámpákat, széles ajtónyílásokat, alacsony ügyintézõi pultokat, mosdókat építenek ki, illetve családbarát környezetet teremtenek pelenkázó és játszósarok kialakításával. A fogyatékossággal élõk számára indukciós hurok, vezetõsáv, információs terminál, hangos térkép és információs táblarendszer nyújt majd segítséget a tájékozódáshoz és a közlekedéshez.

 

MTI - Kanizsa



2013-12-22 03:38:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül