Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894743    








Honlapkeszites

A Fogyatékkal Élõk Integrált Intézményének állami átvételének mikéntjérõl döntöttek a képviselõk

A közgyûlésen elfogadták az önkormányzat, a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. között kötendõ megállapodást, a Fogyatékkal Élõk Integrált Intézményének állami átvételét.


Január 1-jétõl állami tulajdonba kerültek a szociális és gyermekvédelmi intézmények. Az integrált intézmények, melyek ugyanazon a telephelyen látnak el önkormányzati és állam ellátási kötelezettségébe kerülõ feladatot – városunkban a Fogyatékkal Élõk Integrált Intézménye – nem kerültek állami fenntartásba. Ebben az esetben az állam a feladat-ellátási kötelezettségének az intézménnyel, illetve annak önkormányzati fenntartójával kötött ellátási szerzõdés vagy feladat ellátási megállapodás útján tett eleget.
Az intézmény profiltisztítása az Ûrhajós u. 6/A szám alatti ingatlan társasházzá történõ alakításával valósult meg. Így az 1. ajtó alatti intézmény kizárólag állami feladatot, míg a 2. szám alatti kizárólag önkormányzati feladatot lát el, és a Nagykanizsa- Surd-Zalakomár Szociális és Gyermekjóléti Társulása által fenntartott Nagykanizsa Egyesített Szociális Intézmény önálló telephelyeként mûködik tovább.
 

V.M.



2013-12-24 04:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül