Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894696    








Honlapkeszites

Javító-nevelõ intézet: csökkentek a várost terhelõ költségek

Közgyûlési interpellációjában a Camping utcai beruházás, a javító-nevelõ intézet eddigi költségeirõl kért tájékoztatást Gábris Jácint önkormányzati képviselõ Cseresnyés Péter polgármestertõl.


A Camping utcai beruházással kapcsolatban a közgyûlés a 2012/ 236. számú határozatával döntött arról, hogy a 4918/10 helyrajzi számú ingatlant az Emberi Erõforrások Minisztériuma debreceni javítóintézete rendelkezésére bocsátja javítóintézet céljára, földhasználati jog alapításával – emlékeztetett válaszában a polgármester. – Az errõl szóló megállapodás alapján – folytatta Cseresnyés Péter, az önkormányzat kizárólag azt vállalta, hogy az ingatlan telekhatáráig saját költségén biztosítja a beruházás megvalósításához és mûködtetéséhez szükséges közmû-csatlakozási lehetõségeket (gáz, víz, szennyvíz).
A létesítmény beruházója azonban nem az önkormányzat, hanem a debreceni javítóintézet, s ennek alapján az önkormányzatnak a fent említetteken kívül semmilyen más költséget nem kellett és nem kell viselnie sem az elõkészítés (tervezés, engedélyezés), sem a leendõ kivitelezés kapcsán.
A vállalt közmûcsatlakozások közül a gáz és a villany tekintetében az önkormányzatot nem terhelte költség, így csak a víziközmûvek kiépítése jelentett kiadást a városnak. A közgyûlés döntése alapján ez az 51 millió forint a vízmû által megvalósítandó 2013. évi fejlesztési terv költségei között szerepelt. Azonban még ez az összeg is csökkent, mivel az elõkészítés során felmerült igénynövekedés miatt a beruházó, kompenzációként 17 millió forinttal több földhasználati díjat fizet. Így az önkormányzat összes valós költsége 34 millió forintra csökkent. Emellett tudni kell még azt is, hogy az önkormányzat számára kiadást jelentõ víziközmû építések nemcsak a javítóintézet érdekeit szolgálják. Úgy tervezték, hogy azok alkalmasak legyenek a szomszédos önkormányzati tulajdonú ingatlanok ellátására is.
 

B.E.



2014-01-04 09:26:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül