Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894390    








Honlapkeszites

Hunyadi utcaiak kérése

A fogadóóráján elhangzottak alapján a Hunyadi utcai lakók kérését tolmácsolta közgyûlési interpellációjában Balogh László önkormányzati képviselõ.


Az ott élõk véleménye szerint a belvárosi rekonstrukció elsõ ütemének kivitelezése során, az utcájukon áthaladó nehézgépjármûvek sérülést okoztak az útfelületen. A gondjaikat még az is tetézi, hogy az Eötvös téri üres, magasabban fekvõ úgynevezett Pichler-telekrõl esõs idõben a sár kifolyik az úttestre. Mindemellett három magántulajdonban lévõ, nem gondozott, elhanyagolt ház is rontja az utcaképet.
– Hogyan lehetne javítani a közeljövõben a centrális helyzetû, patinás múltú kis utca helyzetén? – kérdezte megoldást sürgetve a városatya Cseresnyés Péter polgármestertõl.
Válaszában a polgármester megerõsítette; a közgyûlés a 297/2013. számú határozatával döntött a közlekedésfejlesztési program megvalósításának elõkészítésérõl, mely tartalmazza a Hunyadi utca út- és járdafelújításának tervét is. Az önkormányzat a tervezési feladatra megbízást adott, a szerzõdés szerint a dokumentáció 2014. január 31-ére készül el. A közgyûlés ezt követõen, a kalkulált költségek ismeretében tud majd dönteni a tényleges munkákról. Bízik benne, hogy ennek keretében a Hunyadi utca felújítására is sor kerül.
 

B.E.



2014-01-06 09:12:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül