Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894633    








Honlapkeszites

SBO: Költözés miatt zárva!

A Kanizsai Dorottya Kórház tájékoztatja a betegeket, hogy a Sürgõsségi Betegellátó Osztály (SBO) 2014. január 16. 7 órától január 27. 7 óráig költözik át a kórház új épületszárnyába. Ezen idõszak alatt a Sürgõsségi Betegellátó Osztály betegellátása szünetelni fog. – tájékoztatta lapunkat dr. Brünner Szilveszter fõigazgató fõorvos.

A hivatkozott idõszakban a kórház egyéb, szakirányú osztályai veszik át az SBO feladatait. Ezen belül az urológiai betegek ellátása a sebészeti osztály ügyeletesének a feladata, a szemészeti betegek elirányítását a baleseti osztály ügyeletese végzi, a fül-gégészeti betegek ellátásáról és sz.e. szakorvosi konzíliáriusa értesítéséról az intenzív terápiás osztály orvosa intézkedik. Ha valaki beutaló nélkül, vagy az SBO-nak címzett beutalóval érkezne, akkor a megerõsített szolgálattal mûködõ belgyógyászati osztály ambulanciáján fog elsõdleges ellátást kapni.


A gördülékeny ellátás érdekében azonban megkérjük a még beutalóval nem rendelkezõ akut betegeket, hogy a célzott ellátás mielõbbi megkapása érdekében elsõdlegesen háziorvosuknál, illetve rendelési idõn kívül a háziorvosi ügyeleti szolgálatnál jelentkezzenek. Ha az alapellátás bármelyik résztvevõje sürgõs szakellátást lát szükségesnek, akkor a kiállított beutalóval a fentebb részleteknek megfelelõ módon tudnak a betegek mielõbb szakellátáshoz jutni. A szakorvosi vizsgálatot követõen a kórházi kezelést nem igénylõ betegek hazaszállítása a betegszállító szolgálatok, illetve a családtagok igénybevételével a korábbihoz hasonló módon, de a különbözõ kórházi osztályok ambulanciájáról lesz megoldható.
Az átköltözött Sürgõsségi Betegellátó Osztály indulásának idõpontja: 2014. január 27. 7 óra.
A fentiekrõl a kórházban kihelyezett tájékoztató táblákon, illetve a portaszolgálat útján is tájékozódhatnak.

Kanizsa



2014-01-08 10:11:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül