Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948726    








Honlapkeszites

Egy névtelen levél margójára
Mint ismeretes, névtelen levél alapján kezdett vizsgálódásba az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztályán.
Dr. Kovács József fõigazgató lapunk kérdésére elmondta: „hogy az ÁNTSZ tervezett lépését mi is csak az újságból tudtuk meg, az ott megjelölt egyeztetõ megbeszélés után lehet tárgyilagosan nyilatkozni. Addig csak azt tudom mondani, hogy betegeinket tisztességesen, legjobb tudásunk szerint látják el orvosaink.”
Az esettel kapcsolatban Szabó Gábor, a kórház sajtóreferense így nyilatkozott:
– Az aggódás valakiért vagy valamiért, örök és nagyon szép emberi reakció. Mint minden ilyen, azonban lehet néha túlzó, s így éppen az ellenkezõ hatást kiváltó. Az anyai aggodalomról ez már többször bebizonyosodott. Mindezek ismeretében különös egy nevét eltitkoló édesanya(?) levele, aki nem a kórházhoz, hanem egybõl az ÁNTSZ-hez fordult. Ám érdekes módon nem gyermeke gyógyulása miatt aggódik. Tollát valószínûleg jól értesült, de nem igazán egyenes szándékú emberek által vezetve, a város legtöbb embert foglalkoztató intézményének lejáratására használja. Nem elõször. Ugyanis gyanítható, hogy a város elsõ vezetõjét is rendre feljelentgetõ névtelen levelek küldõje (hol anya, hol Kiss István néven) egy és ugyanaz a személy. Ugyanis kórházunk a sok hibával végrehajtott egészségügyi reform leépítési és pénzmegvonási tételeinek végrehajtása után is, dolgozói áldozatos munkájával rendre megfelel feladatainak. A naponta más kórházakról szóló országos rossz hírekkel ellentétben, itt a reform okozta nehézségek (orvoshiány) ellenére sem fordult elõ, hogy egy jelentkezõ beteget ne vizsgált volna meg orvos. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, a kórház statisztikái. A Fül-orr-gégészet 2008-ban, az év eleji 1677-rõl kissé visszaesve, szeptemberben 1332 fõ járóbeteget látott el. Mindenki megelégedésére, hiszen a betegektõl nem érkezezett panasz. A kórház elleni támadásokban az a legszomorúbb, hogy egy gazdasági világválság idején történnek. Akkor, amikor az országunkon belül az összefogás vált a legfontosabb jelszóvá. A közös cselekvés, amelyben az eddigi ellentétek ellenére is sikerült összhangot találni a különbözõ nézeteket valló emberek között. Érthetetlen számomra, hogy egy kisebb közösségben miért érdeke valakinek-valakiknek, hogy az itt élõ emberek gyógyításban, szakszerû ellátásban való hitét megingassa. A Kanizsai Dorottya Kórház nem fél a támadásoktól, mûködését több szervezet vizsgálta és vizsgálja, eddig mindenféle elmarasztalás nélkül. A kórház célja továbbra is helyt állni, és fejlõdni a külsõ nehéz körülmények ellenére is. Ehhez viszont szüksége van az ellátott terület minden lakójának bizalmára, együttmûködésére.
K.H.


2008-10-30 08:36:40


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül