Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893045    








Honlapkeszites

Támogatást nyert a hátrányos helyzetû munkanélküliek képzésére a zalaegerszegi termelõiskola

Zalaegerszegen és környékén élõ hátrányos helyzetû munkanélküliek foglalkoztatásra 57 millió forint uniós támogatást nyert el a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázatán az Elsõ Magyar-Dán Termelõ Iskola Alapítvány - közölte Molnár Máté programigazgató csütörtökön az MTI-vel.


A januárban induló, másfél éves komplex program keretében szakács, épület- és szerkezetlakatos szakmában indítanak 11 hónapos OKJ szakmai képzést. A programba 24 hátrányos helyzetû munkanélkülit vonnak be, akik a képzés idõtartama alatt havi 70 ezer forint támogatást kaphatnak. A program 6 hónapos szakmabegyakorló foglalkoztatással folytatódik, a tanfolyamot végzettek a települések oktatási és szociális közintézményeiben, illetve közintézményeknek végeznek közhasznú tevékenységet.
A Zalaegerszegen mûködõ alapítvány két évtizede segíti a hátrányos helyzetû, alulképzett, szakmai végzettséggel nem rendelkezõ munkanélküliek foglalkoztatását, szakmai képzését és munkaerõ-piaci integrációját. Az elmúlt húsz évben a hazai és nemzetközi pályázatokon nyert támogatásokból 1768 embert tudtak bevonni programjaikba. A résztvevõk 94-95 százaléka megszerezte a középfokú szakmai végzettséget, és mintegy 80-85 százalékukat sikerült be- illetve visszajuttatni az elsõdleges munkaerõ-piacra.
Jelenleg (a januárban induló tanfolyamok mellett) 76 munkanélküli OKJ képzése folyik, áprilisban TÁMOP támogatással várhatóan további 30 hátrányos helyzetû álláskeresõnek lesz lehetõsége szakmát szerezni.

MTI - Kanizsa



2014-01-09 12:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül