Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892281    








Honlapkeszites

Pénztárgépek - OKSZ: elfogadható a február végi határidõ

A vállalkozások ugyan hosszabb határidõt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy késõbb át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidõre tudják-e teljesíteni a szállításokat - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bejelentésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) fõtitkára az MTI-nek.


Az NGM péntek délután jelentette be, hogy bár fõ szabályként változatlanul január 31-ig történõ beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedõk, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidõket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.
A fõtitkár elmondta: a pénztárgép munkabizottságban részletesen áttekintették a helyzetet. Pozitívumként értékelte, hogy a jogszabályt betartók - akik idõben regisztráltak és leadták a megrendelést - további haladékot kaptak a támogatás igénybe vételére.
A február 28-ai dátumot meg kell majd vizsgálni abból a szempontból is, hogy milyen arányban lehet addig üzembe helyezni a gépeket - tette hozzá Vámos György.

 

MTI - Kanizsa



2014-01-10 17:57:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül