Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892909    








Honlapkeszites

Rezsicsökkentés - Kocsis Máté: van még tartalék a közüzemi szolgáltatóknál

A közüzemi szolgáltatóknál van még annyi tartalék, hogy tovább csökkenhessen a magyar családok rezsije - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója Zalaegerszegen egy lakossági fórumon.


Kocsis Máté elmondta: a pénteki balatonszárszói Fidesz-KDNP-frakcióülésen mutatják be az ezzel megbízott munkacsoportnak a rezsicsökkentés harmadik ütemére megfogalmazott javaslatait, hogy mely szolgáltatások árai és milyen mértékben mérséklõdjenek.
A Mindszenty iskola tornatermében, több száz részvevõ elõtt tartották a fórumot, amelyen a térség fideszes országgyûlési képviselõin és városvezetõin kívül külön köszöntötték Major Gábort, az MSZP zalaegerszegi elnökét, országgyûlési képviselõjelöltjét is.
Kocsis Máté a hallgatóság elõtt kifejtette: gyakori vád a Fidesz ellen, hogy a rezsicsökkentés kampánytéma, ezzel szemben az Orbán-kormány 2010-ben határozott elõször a rezsiköltségek befagyasztásáról, majd 2012 õszén meghozta az elsõ döntést a közüzemi díjak mérséklésérõl. Kijelentette: a kormány már a kezdetekkor világossá tette, hogy "a magyar emberekrõl több bõrt nem fognak lehúzni".
Felidézte, hogy az európai uniós szervezetek, a multinacionális cégek, közmûvállalatok, bankok magyar kormány ellen vádaskodásai csak azután csitultak el, miután tavaly tavasszal lezajlott "hazánk történetének legsikeresebb aláírásgyûjtése", amely két és fél millió ember támogatását jelenti a rezsicsökkentés mellett.
Kocsis Máté megjegyezte: Gyurcsány Ferenc egy interjúban azt mondta, a rezsicsökkentés "hülyeség", és megint harcot hirdetett, amibõl nem kér senki. "Idõ kérdése, hogy mikor fogja hátba szúrni Mesterházyt, Medgyessyvel már megtette."
A szocialista kormányok alatt privatizálták a magyar közmûcégeket és még profitot is garantáltak számukra, s az eltelt 15 év alatt 1040 milliárd forintot vittek ki ezek a cégek. A Gyurcsány-Bajnai-korszakban 15 alkalommal emelték a rezsiköltségeket, s hogy ebben "gazdasági értelemben is érdekeltté váltak", azt az bizonyítja, hogy szerintük a rezsicsökkentés átverés - fejtette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Azt mondta, az átlagjövedelemhez képest Európa legmagasabb gázárát fizették a magyarok, a villamos energia pedig a második legdrágább volt a szocialisták kormányzása idején. Tavaly januártól elõször 10 százalékkal, majd novemberben 11,1 százalékkal csökkent a távhõ, a gáz és villamos energia ára, júniustól pedig további 9 egyéb közszolgáltatásé. Egy távfûtéses lakásban élõ nyugdíjas házaspárnak évente 75 ezer, egy négytagú családnak 120 ezer forintot, családi házban élõ többgyermekes családnak akár 150 ezer forintot, a többgenerációs családi házban lakóknál pedig a 250 ezer forintot is elérheti az éves megtakarítás a rezsicsökkentésnek köszönhetõen.
A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az országgyûlési választások tétje azért nagy, mert "felépült a baloldal Gyurcsány-koalíciójának a fájni fog programja". Eltörölnék a rezsicsökkentést, emelnék az adókat, csökkentenék a minimálbért, szûkítenék a családi adókedvezményt, elvennék a gyed extrát és eltörölnék a bankadót.
Április 6-án két út közül kell választani: "folytatjuk az ország talpra állítását, tovább csökkentjük az emberek költségeit, visszaszerezzük az önbecsülésünket és a nemzeti vagyont, tovább csökkentjük az adókat és emeljük a nyugdíjakat, vagy visszatér a Gyurcsány-koalíció, és tovább kotorászik az emberek zsebében" - jelentette ki Kocsis Máté.

 

MTI - Kanizsa



2014-01-24 08:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül