Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949396    








Honlapkeszites

Taggyûlés a Nagykanizsai Honvéd Egyesületnél

A Fegyveres Erõk és Testületek Nyugállományúak Klubja ünnepélyes évértékelõt és programajánló közgyûlést tartott a Honvéd Kaszinóban. A taggyûlés a kilenc fõs elnökség vezetésével zajlott.


Az elmúlt év áttekintését és az idei év feladatait Tarr Ernõ nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke ismertette, aki elmondta, az elnökség elve szerint a tagság szolgálatára vállalkoztak, de nem kiszolgálására. Az elnök az év legjelentõsebb eseményei közt említette, hogy a Fegyveres Erõk és Testületek Nyugállományúak Klubja márciusban egyesületté alakult, és a Nagykanizsai Honvéd Egyesület nevet viseli. A taglétszám az elõzõ évi 162-rõl 147-re változott, de még így is az egyik legnagyobb közösségnek számít a városban. Azokat, akik más klubnak és szervezetnek a tagjai, arra kérte, hogy tegyék élõvé a szervezetek közti kapcsolatot.
Ezt követõen méltatta azok tevékenységét, akik tavaly az egyesület érdekében munkát vállaltak, hogy céljaik megvalósulhassanak. Az egyesület rendezvényeit sikeresnek ítélte, csupán egy kirándulás maradt el érdeklõdés hiányában. Ezeken kívül sikeresen vettek részt sportrendezvényeken, megszervezték a kerek születésnapos tagok és a Szent András napi disznótoros vacsorát is.


 

Áprilisban Nagykanizsán ismeretséget kötöttek az erdélyi testvérváros, Kovászna küldöttségének tagjaival, így már külföldi kapcsolatot is ápolnak. A megyén belüli szervezetekkel is kitûnõ a kapcsolatuk. Októberben ünnepelte a zalaegerszegi a 45., míg a lenti klub a 30. évfordulóját, melyen a kanizsai egyesület képviselõi jelen voltak. Az elnök kiemelte, ezeket a kapcsolatokat a jövõben is ápolni szeretnék. Országos szinten tagjai a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének, a Honvédelmi Minisztérium felé a kapcsolatot a Zala Megyei Toborzó és Érdekvédelmi Irodán keresztül tartják fenn. Helyi szinten pedig az önkormányzattal, az Idõsügyi Tanáccsal, valamint a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvánnyal és a Honvéd Kaszinóval ápolnak jó kapcsolatot, utóbbi ingyen biztosítja a helyet az egyesületnek.
Tarr Ernõ a 2014. év feladatai közt említette, többek között egymás segítését, az erdélyi testvérváros küldöttségének a fogadását és a Honvédelmi Nap megyei ünnepségének megszervezését Kanizsán a zalaegerszegi, lenti és keszthelyi testvérklubokkal közösen.
A taggyûlésen Gõcze Istvánné, Zsidiné Nászer Éva, Boha Kálmánné, Boha Józsefné, Hászer Józsefné, Leitman János és Bévárdi Gyula részesült elismerésben.

V.M.



2014-01-24 11:55:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül