Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948977    








Honlapkeszites

A helyi értékek védelmében

Bõvült, és több esetben meg is változott a városunkban lévõ, épített környezeti értékek (helyrajzi)száma. Ezért kellett módosítani ezen értékek helyi védelmérõl szóló önkormányzati rendeletet.


A jogszabályok értelmében a helyi védettség tényét az érintett objektumok vonatkozásában egyrészt be kell jegyeztetni az ingatlan-nyilvántartásba, másrészt mindezt fel is kell tüntetni a hatályos szabályozási terven is. Ez az eljárás egyébként 2013-ban el is indult, ám mindeközben a szabályozási terv készítõje arra hívta fel az önkormányzat figyelmét, hogy a védett értékek körét tartalmazó lista pontatlan, hibás címeket vagy helyrajzi számokat tartalmaz. Ezeket a hibákat pedig korrigálni kell, mivel különben nem lehet a már említett értékeket az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztetni.
Helyi védelem alatt pedig több terület – lakótelep, épület(rész), utcakép, falikép, dombormû, kereszt, szobor, tábla, emlékmû - és növényzet áll. Továbbá a Járási Hivatal Eötvös téri épületének földszintjén lévõ intarzia helye is módosult, ugyanis a hivatalt a közeljövõben átalakítják, így a szintén helyi védelem alatt álló alkotás átkerült a HSMK-ba.
A változások miatt szükséges rendeletmódosítást a közgyûlés támogatta.

Sz.Zs.



2014-01-26 10:03:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül