Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948864    








Honlapkeszites

Rendeletmódosítás a bérlakások - és a bérlõik - ügyében

A képviselõtestület módosította az önkormányzati bérlakásokról szóló rendeletét. Minderre több ok miatt is szükség volt.


Az önkormányzati bérlakások kezelésével megbízott Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint emelkedik azon bérlõk száma, akik nagyobb alapterületû belvárosi, vagy városi besorolású összkomfortos lakásban élnek, és fizetési kötelezettségüknek – lakbér, közüzemi díjak – nem tudnak maradéktalanul eleget tenni. Éppen emiatt a már említett bérlõknek a lakásbérleti jogviszonya – a fennálló tartozás miatt – felmondásra került.
Lakhatásukat elõsegítése érdekében azonban indokolt volt annak biztosítása, hogy a bérlõ egy kisebb, vagy egy alacsonyabb komfortfokozatú önkormányzati bérlakásban kerülhessen elhelyezésre. Ennek feltételeit és módozatait szükséges a bérlakás rendeletben meghatározni.
A Vagyongazdálkodás tájékoztatása szerint 2013. november 30-ig 16 fõ azon bérlõk száma, akiknek lakásbérleti szerzõdése a bérleti díj meg nem fizetése miatt került felmondásra, és a bérbeadó felé fennálló tartozásuk nem haladja meg a 300 ezer forintot.
A módosított rendelet egyébként már tartalmazza, hogy az összkomfortos lakásban élõ, lakbérhátralékát egy összegben, vagy rövid idõn belül kiegyenlíteni nem tudó lakásfelhasználó – a már említett módon – elhelyezésre kerülhessen, amennyiben vállalja, hogy fennálló tartozását a bérbeadó felé részletekben megfizeti, illetve kötelezettségeit teljesíti.
Amennyiben a bérlõ mégsem eszerint cselekszik – három hónap elteltével – a bérbeadó a lakásbérleti szerzõdést azonnal felmondja.

Sz.Zs.



2014-01-27 04:17:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül