Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893279    








Honlapkeszites

Az ivóvízhálózatot és a szennyvíztisztítót korszerûsítették Egerszegen

Több mint 200 millió forintos beruházással, két európai uniós támogatású pályázat jóvoltából korszerûsítették Zalaegerszegen az ívóvízhálózatot és a szennyvíztisztítót - tájékoztatta a Zalavíz Zrt. az MTI-t.


Az ivóvíz minõségének javítását és a szennyvízhálózat üzembiztonságát egyaránt szolgáló fejlesztések révén 60 ezer ember jut egészségesebb ivóvízhez, és javult a szennyvíztisztító telep hatékonysága is.
A mintegy 192 millió forintos - 85 százalékban európai uniós támogatású - beruházás részeként kicserélték a még az 1960-as években készült, mára elöregedett ivóvízvezetékeket. A beruházással növekedett az üzembiztonság, csökkent a csõtörések kockázata.
Az ivóvíz minõségének további javítása érdekében a zalaegerszegi ivóvíztisztító területén a klórgázzal történõ fertõtlenítési technológiát egy korszerû fertõtlenítési technológiával váltották ki.
A társaság közel 43 millió forintból megvalósult másik beruházásának keretében - szintén 85 százalékos pályázati támogatással - a szennyvíztisztító telepen alkalmazott, klórgázzal történõ tisztítási módszert UV-technológiára cserélték. Ezzel jelentõsen csökkent az esetleges klórkiömlésbõl adódó környezeti kockázat.
A fejlesztés elemeként korszerûsítették a Zala Megyei Kórház szennyvízbekötését is, ennek révén csökkent a környezetterhelés veszélye, egyben biztonságosabbá vált a kiemelt közintézmény ellátása.

 

MTI - Kanizsa



2014-01-28 08:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül