Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894865    








Honlapkeszites

Aktuális információk a társasházkezelõknek

A minap társasházkezelõknek tartottak tájékoztatást, melyen az aktuális információkat ismertették. A közös képviselõk elõadást hallgathattak a rezsicsökkentéssel és a február elején hatályba lépõ törvény részleteivel kapcsolatban.


Dr. Borka Beáta, az önkormányzat Humán és Hatósági Osztály Közigazgatási csoportjának vezetõje a február elejétõl hatályba lépõ törvény részleteit ismertette. Ahogy elmondta, a törvény értelmében a jövõben a jegyzõk látják el a társasházak törvényességi felügyeleté, melyet 2010 elejétõl az ügyészség látott el. Amennyiben a törvényesség nem volt biztosítható, akkor az ügyészség a bírósághoz fordulhatott. Ezt a szabályt a kormány 2010 júniusában kivetette a társasházi törvénybõl és törvényességi felügyelet nélkül mûködtek a társasházak.
A törvény értelmében februártól újra lesz a társasházak felett törvényességi felügyelet, melyet a jegyzõ lát el úgy, hogy a civil szervezetek feletti törvényességi ellenõrzés szabályait megfelelõen alkalmazza. A törvény rendelkezik arról is, hogy a közös képviselõ vagy az intézõbizottság köteles tájékoztatni a lakosokat a rezsicsökkentés által érintett közüzemi szolgáltatásoknál elért megtakarításokról.
A törvény szövege a következõ:
27/A. § „A társasház szerveinek, e szervek mûködésének törvényességi felügyeletét a jegyzõ az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek mûködésérõl és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvénynek a civil szervezetek feletti törvényességi ellenõrzés szabályai megfelelõ alkalmazásával látja el."

Kanizsa



2014-01-28 10:36:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül