Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892310    








Honlapkeszites

A munkahelyvédelem a helyi önkormányzatok érdeme is

A Fidesznek a 2010-es kormányváltás után indított akcióterve és az új állások létrehozását szolgáló támogatások mellett a helyi önkormányzatok érdeme is, hogy mostanra egy számjegyû lett a munkanélküliség - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Nagykanizsán.


Rétvári Bence a szocialista kormányzás egyik bûneként említette, hogy "a munkanélküliséget majdnem megduplázták", 250 ezerrel több állástalan volt annak végén, mint elõtte. A Fidesz programjainak jóvoltából ugyanakkor mostanra egy számjegyûre csökkent a munkanélküliség és negyedmillióval több munkavállaló van, mint a kormányváltás idején volt - tette hozzá.
Az államtitkár Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármesterrel, országgyûlési képviselõvel tartott találkozóját követõ sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy a kormányváltásig a helyi önkormányzatok feladatai egyre csak bõvültek, miközben a számukra biztosított források csökkentek. Nagykanizsán az elmúlt három évben a városvezetés láthatóan "sebességbe kapcsolt", nemcsak a fõtér és környéke szépült meg, de stabilizálták az önkormányzat gazdálkodását, amit segített, hogy a központi kormányzat átvállalta a város 6,9 milliárd forintos adósságát.
Jól sikerült az együttmûködés a várossal a járási hivatalok nagyon sok adminisztrációt igénylõ kialakítását illetõen - fogalmazott Rétvári Bence. Hozzátette: egy évben 16 millió bírósági és közigazgatási ügy indul Magyarországon, ezek közül 5 milliót vettek át az önkormányzatoktól a járási hivatalok.
Az államtitkár kitért arra is, hogy éppen egy olasz befektetõtõl vette át a kilincset, amikor meglátogatta a város polgármesterét. Cseresnyés Péter ennek kapcsán arról számolt be, hogy egy egyelõre meg nem nevezett olasz cég jelentette be fejlesztési szándékát, s pár hónap múlva lehet beszámolni arról, hogy mikor indulhat az új nagykanizsai beruházás.
Ez néhány tucat új munkahelyet eredményez az autóipar és víztechnológiák számára mûanyag alkatrészeket gyártó vállalkozásnál. Ezzel párhuzamosan március elejére egy olasz befektetõknek szánt konferenciát is terveznek Nagykanizsán, hogy a térségbeli befektetési lehetõségeket bemutathassák az érdekeltek - jelezte a polgármester.

 

MTI - Kanizsa



2014-01-29 19:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül