Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892396    








Honlapkeszites

Felújítják a 74-es fõutat Egerszeg és Kanizsa között

Felújítják a 74-es fõutat Zala megye két legnagyobb városa, Zalaegerszeg és Nagykanizsa között, a munkálatokra mintegy 7 milliárd forint áll rendelkezésre - tájékoztatta a megyei közgyûlés elnöke az MTI-t.


Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP) - aki megyei útügyi biztos is egyben - arról számolt be, hogy a nemzetgazdasági miniszter a napokban kiadta a támogató nyilatkozatot, amelynek értelmében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretébõl finanszírozzák a korszerûsítést. A mintegy 7 milliárd forintos költséggel tervezett útfelújítás 37 kilométernyi szakaszt érint, a munkálatok akár már az idén megkezdõdhetnek.
A kivitelezõk a két legnagyobb zalai város közötti útszakaszon - az azokat érintõ települések belterületét kivéve - 11,5 tonnás súlyterhelésnek megfelelõen erõsítik meg a burkolatot és húznak új aszfaltréteget. A szükséges helyeken újjáépítik az alépítményeket és kiszélesítik az utat, Botfánál pedig körforgalmúvá építik át a csomópontot.
A politikus kiemelte: a zalai megyeszékhely és a megyei jogú város között a megyei gazdaság fejlesztése szempontjából is indokolt volt az út korszerûsítése, de a 74-es nemcsak a két város közötti összekötõ kapocs, hanem nemzetközi közlekedési folyosó is.
A rendelkezésre bocsátott mintegy 7 milliárd forintos forrás nagyságrendjével kapcsolatban összehasonlításként elmondta: Zala megye a közutak fejlesztésére, korszerûsítésére összesen 1,8 milliárd forintot kapott az idén, ezért ebbõl az összegbõl nem is tudták volna megoldani a 74-es fõút felújítását.

MTI - Kanizsa


 



2014-02-02 06:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül