Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894377    








Honlapkeszites

Tájékoztató a visszavont engedélyû online pénztárgépek károsultjainak

Tisztelt Vállalkozó!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a pénztárgép átállás segítésére létrejött Munkabizottság rendkívüli ülésén elhangzott javaslatát meghallgatva a Nemzetgazdasági Minisztérium, az online átállásban érintett piaci szereplõ igényének megfelelõen az alábbi döntést hozta.


Az alább felsorolt két visszavont engedélyû online pénztárgép megrendelõinek, azaz az Alt Cash Kft és a Japan Cash Company Kft károsultak elõleg befizetését az állam átvállalja.
• A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 Online, az Alt Cash Kft.
• A018 számon engedélyezett S&E NR-300 Online, a Japán Cash Company Kft.


Az önhibájukon kívül bajbajutott vállalkozók a NAV honlapon keresztül, saját Ebev portáljukat használva adhatnak le új megrendelést – a saját igényeiknek megfelelõ, engedéllyel rendelkezõ - pénztárgépre. A megrendeléssel egyidejûleg az ügyfélkapun keresztül kell majd jelezniük, hogy a követelésüket az államra engedményezik.
Az átvállalt összeget a kormány az új megrendeléssel érintett forgalmazónak adja át. Így azok a vállalkozók, akiknek visszavont engedélyû pénztárgépre szóló rendelésük van, - a már megfizetett - elõleggel csökkentett árat kell, hogy fizessék a forgalmazónak az új online kassza megvételekor.
Az ügyben érintett, pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozásoknak nem kell új üzembe helyezési kódot igényelniük az adóhatóságtól. Felhasználhatják azt a kódot, amelyet korábban, a visszavont engedélyû gép megrendelésénél használtak.
Felhívjuk figyelmét, hogy a pénztárgépek cseréjéhez nyújtott támogatásról szóló 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet 2014. január 23-án módosított passzusai egyelõre nem változtak. Fõszabálytól eltérõen, feltételhez kötötten igénybe vehetõ a támogatás 2014. február 28-ig üzembe helyezett online pénztárgép után is, amennyiben a kiskassza (elektronikus naplóval nem rendelkezõ pénztárgép) üzemeltetõje 2013. október 1. elõtti leadott megrendeléssel rendelkezik.
Jelen közlemény további részletszabályai még kidolgozás alatt vannak, annak minden további elemérõl azonnal tájékoztatni fogjuk Önt.
Az engedélyezett online géptípusokról a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján lehet tájékozódni. www.mkeh.gov.hu

A tisztességes adózók érdekében és a gazdaság fehérítése miatt, a pénztárgépcsere mindenkinek az érdeke, az online pénztárgépre szükség van. Emiatt a pénztárgépcsere lehetõ legkorábbi megvalósítása közös célunk.

Egyúttal tájékoztatjuk, hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal január 23-án visszavont engedélyû SAM4S NR-300 ONLINE és a S&E NR-300 ONLINE pénztárgépek ügyében feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Btk. 424. §-ába ütközõ információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés kijátszása bûncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Minden további fejleményrõl, intézkedésrõl folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önt.
Amennyiben kérdései vannak, vagy segítséget szeretne igénybe venni, kérjük, keresse fel a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarát vagy az MKIK szakembereit (kovacs.judit@mkik.hu e-mail címen), akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.
 



2014-02-04 08:57:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül