Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894168    








Honlapkeszites

Újraélesztõ készüléket helyeztek el a zalai kormányablakokban

A járókelõk számára is hozzáférhetõen félautomata újraélesztõ készüléket helyeztek el a két zalai kormányablakban, ahol több kormánytisztviselõ az életmentési ismereteket is elsajátította - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-t.


A hivatal két kiemelt ügyfélforgalmat lebonyolító épületébe egy-egy félautomata újraélesztõ készüléket helyeztek ki vészhelyzet esetére. A zalaegerszegi Kossuth utcai épületben, valamint a nagykanizsai járási hivatalban a járókelõk számára is hozzáférhetõek ezek az életmentõ berendezések.
A kormányhivatal közölte azt is: a múlt év végén negyven zalai kormánytisztviselõ háromórás gyakorlati képzésen sajátította el az életmentési ismereteket. Ezen a tanfolyamon nagy hangsúlyt fektettek a defibrillátoros újraélesztés magabiztos elsajátítására, a szívmasszázs, azaz a mellkasi kompressziók helyes technikájának alkalmazására, valamint a mesterséges lélegeztetés oktatására is.
Az életmentõ berendezések elhelyezését a zalai kormányhivatal azzal is indokolta, hogy Magyarországon hozzávetõlegesen minden félórában meghal valaki kórházon kívül hirtelen szívhalálban. A betegek jelentõs része a munkahelyén vagy nyilvános helyen lesz rosszul, megmentésük, illetve újraélesztésük sikerességét a gyors felismerés, az azonnali beavatkozás, valamint a helyben rendelkezésre álló defibrillátor készülék segíti.

MTI - Kanizsa



2014-02-04 11:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül