Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893863    








Honlapkeszites

Fejlesztések a Palini Óvodában

A közgyûlésen megszavazták a belügyminiszter BM rendelete alapján az egyes önkormányzati feladatokhoz kapcsolódó fejlesztési támogatás igénybevételérõl szóló javaslatot.


A rendelet két, a kötelezõ önkormányzati feladatot ellátó intézmények és az óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás támogatására vonatkozik, melyek közül városunk kizárólag egyre nyújtja be pályázatát, így a Palini Óvoda felújítására. A pályázaton igényelhetõ támogatás maximális mértéke, mely intézményfejlesztés esetén 30 millió forint, a fejlesztéshez szükséges összeg 80 százaléka. A projekt tervezett összköltsége közel 43 millió forint, így többek között a vállalandó önerõvel legfeljebb közel 14,5 milliót kell betervezni a 2014. évi költségvetés pályázati önrészek elõirányzat terhére.
A Palini Óvoda épületének felújítása, bõvítése azért szükséges, mert az elmúlt kilenc év alatt jelentõsen megnõtt az igény az óvoda férõhelyeire. Gyakorlatilag telített létszámmal mûködik évek óta. Az intézményben jelenleg nincs tornaszoba, így az iskolaépületben lévõ tornatermet használják az óvodások. Ez azonban problémát jelent a zsúfolt tornaterem-kihasználtság miatt. A pályázat segítségével eleget tehet az intézmény a kor követelményeinek és a törvényi elõírásoknak. Nyertes pályázat esetén új, összesen három csoportszobát alakíthatnak ki, továbbá az energiaellátás napelemes rendszerekkel való biztosításával jelentõs megtakarítást érhetnek el a jövõben.

V.M.
 



2014-02-10 07:21:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül