Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949057    








Honlapkeszites

Egymilliárd forint támogatás civileknek a Nemzeti Együttmûködési Alapból

Csaknem egymilliárd forinttal támogatja 1057 civil szervezet programjainak megvalósítását a Nemzeti Együttmûködési Alap - tájékoztatta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) civil kapcsolatokért felelõs államtitkársága az MTI-t.


A nyertes pályázók akár már februárban szerzõdést tudnak kötni, az ehhez szükséges nyomtatványok postázása megkezdõdött - közölte a tárca.
A több mint négyezer, különbözõ programok megvalósítására benyújtott érvényes pályázat csaknem negyedét találták támogatásra érdemesnek a döntéshozó kollégiumok. A civil szervezetek átlagosan mintegy 900 ezer forintot használhatnak fel egyebek mellett koncertek, fesztiválok, sportversenyek megvalósítására. Ez jelentõs összeg, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a civil szervezetek majdnem fele 500 ezer forintnál kevesebbõl gazdálkodik évente - tették hozzá.
A lista szerint a legmagasabb támogatást, 2,8-2,8 millió forintot a Dél-Alföldi Régió Vállalkozóinak Fejlõdéséért Alapítvány, valamint a Kiskõrös Kultúrájáért Egyesület és a Kõrösök Völgye Natúrpark Egyesület nyerte vásár, szüreti hagyományõrzõ fesztivál, illetve környezetvédelmi oktatás szervezésére. A legkisebb összeget a majosházi polgárõrség kapta, amely 102 ezer forintot használhat fel egy program megvalósítására.

 

MTI - Kanizsa



2014-02-15 08:50:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül