Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894331    








Honlapkeszites

Fórum Kiskanizsán a mezõõri szolgálat létrehozásáról

A mezõõri õrszolgálat létrehozásával kapcsolatban tartottak lakossági fórumot a Kiskanizsai Általános Iskolában, mivel városunk önkormányzata a mezõõri szolgálat bevezetését tervezi az ingatlantulajdonosok véleményét szem elõtt tartva. Reményeik szerint a fokozottabb hatósági jelenléttel csökken a jogellenes cselekmények száma.


A fórumon a lakosság kérdéseit, javaslatait Dénes Sándor alpolgármester, Karádi Ferenc alpolgármester, Tóth Nándor helyi önkormányzati képviselõ és a hivatal részérõl Bakonyi Tamás fogadta, a mezõõrök intézkedési lehetõségeirõl, feladatköreirõl, és a felügyeleti szervekrõl szóló tájékoztatót követõen.
A hozzászólók véleményei alapján a kiskanizsaiak többsége támogatja a mezõõri szolgálat felállítását, mivel szükségét érzik annak, hogy fokozott ellenõrzés legyen a területen. Továbbá javasolták a polgárõrökkel, rendõrökkel és közterület-felügyelõkkel zajló szolgálat és a lakosság közötti személyes kapcsolat kiépítését. Jelenleg csak a zártkerti ingatlanokra tervezik az õrszolgálatot létrehozni, de a fórum résztvevõi javasolták a tevékenység külterületi ingatlanok ellenõrzésére való kiterjesztését is, azonban ehhez jelentõs létszámbõvítésre volna szükség.
Az õrszolgálat bevezetésére, ahogy arról már többször olvashattak lapunkban, azért van szükség, mert a rendõrségi és a polgárõri járõrözések ellenére gyakran fosztogatják a helyi-és környékbeli zártkerti ingatlanokat és gombamód szaporodnak az illegális hulladéklerakók. A képviselõi fogadóórák, alpolgármesteri és polgármesteri fogadónapok ezek általánosan visszatérõ problémájaként jelentkeztek.
A következõ fórumra február 20-án 18 órától kerül sor a Palini Általános Iskolában. A tervek szerint a fórumokon elhangzottak figyelembe vételével hozzák majd létre az õrszolgálatot.

V.M.



2014-02-17 10:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül