Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892461    








Honlapkeszites

A légiközlekedéshez kapcsolódóan fejlesztik a turizmust Hévíz térségében

Közel 100 millió forintos költségvetéssel az egészségturisztika szereplõit összefogó projektekbe fognak a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter nyertes pályázatának keretében - tájékoztatta a klaszter elnökhelyettese kedden az MTI-t.


Horváth Orsolya közölte: a szervezõdést 2012 szeptemberében azért hozták létre, hogy összehangolja a légiközlekedés alap- és kiegészítõ tevékenységét, a piackutatást, a technológiai fejlesztést, a marketinget, a gazdálkodási, vezetési, szervezési és módszertani kérdéseket, elõsegítve ezzel az egészségturizmusban érdekelt cégek hatékonyabb szakmai érdekképviseletét. A klaszter tagjainak közös érdeke, hogy a térség vendégforgalma növekedjen, új célcsoportokat vonzanak a régióba, továbbá, hogy megvalósuljon az egészségturizmus minõségi fejlesztése.
A szervezet az Új Széchenyi Terv keretei között turisztikai szervezetek és klaszterek létrehozására és fejlesztésére szolgáló pályázaton nyert el az egészségturizmust ösztönzõ szolgáltatások fejlesztésére 71,5 millió forintot. A program teljes költsége 98 millió forint.
Az elnyert pályázati támogatás segítségével kívánják fejleszteni Hévíz és a Nyugat-Balaton turisztikai - elõtérbe helyezve az egészségturisztikai - célkitûzéseit, a hozzá kapcsolódó marketing tevékenységet, illetve a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatói minõségét új vendégkör megszerzése és a térség vendégforgalmának növelése érdekében.

MTI - Kanizsa



2014-02-18 14:42:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül