Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893737    








Honlapkeszites

Munkanélkülieket felzárkóztató program valósult meg Zalaegerszegen

Hátrányos helyzetben lévõ, foglalkoztatást helyettesítõ támogatásban részesülõ emberek számára indított komplex felzárkóztató programot az Elsõ Magyar-Dán Termelõ Iskola Alapítvány Zalaegerszegen. A Kiút a hátrányos helyzetbõl címû projekt záró konferenciáját kedden tartották Zalaegerszegen.


Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz) köszöntõjében hangsúlyozta; az alapítvány komoly munkát végez a térség munkaerõ-piaci helyzetének javításában. A városban és a térségben mûködõ vállalatoknak kvalifikált munkaerõre van szükségük. A termelõ iskola az elmúlt 20 évben 1935 embert vont be a programjaiba, a közülük 1560-an szereztek képzettséget.
Molnár Máté programigazgató arról beszélt, hogy az projektbe bevont munkanélküliek többsége olyan hátrányokkal bír, amelyeknek megváltoztatására, mérséklésére - esetleg megszüntetésére - összehangolt fejlesztõ tevékenységre van szükség. A program szolgáltatásaiba 600 hátrányos helyzetû munkanélkülit vontak be, közülük mintegy félszázan kõmûves, szerkezetlakatos, szociális ápoló és gondozó szakmában szerezhették meg a középfokú szakmai végzettséget - ismertette.
A mintegy 183 millió forint költségvetésû projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg. Az alapítvány és konzorciumi partnerei (Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás, a Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglakoztatási Nonprofit Kft.) a programtól azt várják, hogy csökkenjenek a zalai vállalkozások munkaerõ gondjai és a hátrányos helyzetû munkanélküliek reális esélyt kapjanak a társadalmi és munka-erõpiaci integrációra.

MTI - Kanizsa



2014-02-25 13:38:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül