Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891554    








Honlapkeszites

Száznál több jól gazdálkodó zalai település juthat támogatáshoz

Több mint száz zalai település mintegy egymilliárd forint állami támogatáshoz juthat. Azok, amelyek adósság nélkül gazdálkodtak, ezért nem vettek részt az adósságkonszolidációban - mondta el a Zala Megyei Közgyûlés elnöke Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján.



Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP) közölte: a pályázaton elnyerhetõ állami támogatás azért is fontos, mert Zala aprófalvas megye, és ezek az eddig jól gazdálkodó kistelepülések is többletforrásokhoz juthatnak. A pénzt például utak, járdák rendbetételére, vízrendezésre, önkormányzati ingatlanok felújítására kaphatják meg az önkormányzatok, amelyek egyenként másfél millió és 181 millió forint közötti összeghez juthatnak hozzá.
A közgyûlési elnök jelezte: a települések a lakosságszámuktól függõen nyerhetnek el támogatást a Belügyminisztérium pályázati keretébõl, és az elnyerhetõ összegnél a hasonló nagyságú települések adósságátvállalásának mértéket veszik figyelembe. A száznál kevesebb lakosú települések másfélmillió, a három- és ötezer közöttiek 112 millió, míg a tízezer fölöttiek 200 millió forintra pályázhatnak.
Példaként említette, hogy Kemendollár, Búcsúszentlászló és Pakod tíz-tízmillió forintot nyerhet el, Zalaszentgrót 181 millió forintot kaphat.
Az érintett településeknek március 7-éig kell benyújtaniuk a pályázatukat, amelyekben indokolniuk kell fejlesztési elképzeléseiket. Ez azonban még csak az elsõ pályázati keret, a késõbbiekben további források is elérhetõvé válnak a jól gazdálkodó települések számára - tette hozzá Manninger Jenõ.

 

MTI - Kanizsa



2014-02-27 08:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül