Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891951    








Honlapkeszites

Pénztárgépek - Április 30-ig igényelhetik a támogatást a visszavont engedélyû pénztárgépet rendelõk

A kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyû pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltûnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidõt - közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel.


A kormány prioritásként kezeli az önhibájukon kívül bajba jutott vállalkozásokat és elkötelezett amellett, hogy a jóhiszemûen eljáró vállalkozókat ne érhesse kár - mondta az államtitkár.
A kormány az elsõ körben a befizetett elõlegek, vételárak átvállalásáról döntött, a második körben, a szerdai kormányülésen pedig úgy határozott, hogy kitolja a támogatás igénybevételéhez szükséges határidõt április 30-ig - tette hozzá.
Szatmáry Kristóf azt is elmondta, hogy a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon, amely lehetõvé teszi az érintett vállalkozóknak, hogy április 30-ig 50 ezer forinttal olcsóbban jussanak hozzá a megrendelt online pénztárgépekhez. Az intézkedésnek köszönhetõen egy vállalkozót sem érhet kár az engedélyek visszavonása vagy egy ügyfeleit becsapó, azóta eltûnt cég miatt - hívta fel a figyelmet az államtitkár.
A kormány mindhárom pénztárgép forgalmazó cég ellen fellép, behajtja a vállalkozók követeléseit.

MTI - Kanizsa



2014-03-02 08:28:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül