Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893041    








Honlapkeszites

„Esély a munkába” - Rehabilitációs állásbörze és információs nap
Hagyományteremtõ céllal rendezte meg a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ egy idõben, egy helyen, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban a rehabilitációs állásbörzét a munkavállalóknak és az információs napot a munkáltatóknak.

Míg a munkavállalók szokásosan a színházterem elõtt a munkáltatói standok kínálatait ismerhették meg, addig a munkáltatók képviselõi szakmai elõadásokon vettek részt a Zala Márk teremben. Két témakört – Esélyegyenlõség a foglalkoztatásban, Alternatív munkaerõ-piaci szolgáltatások – ismertettek az elõadók. Az esélyegyenlõség témájában beszéltek arról, hogy miért érdemes megváltozott munkaképességû dolgozókat foglalkoztatni, hogyan kaphatnak õk esélyt a teljes életre, szó esett a megváltozott munkaképességû munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható támogatásokról is. A második témakör elõadói a 4M (Megoldás munkáltatóknak és megváltozott munkaképességû munkavállalóknak) és a TÁMOP 1.1.1. programot mutatták be, valamint a fogyatékkal élõk munkavállalási lehetõségeirõl hangzott még el elõadás.

Pölöskei János, a Munkaügyi Központ vezetõje lapunknak elmondta, már vannak városunkban olyan cégek, akik megváltozott munkaképességû dolgozókat is foglalkoztatnak. Egy részük nem vált meg a alkalmazottaitól, amikor változás következett be azok életében, másik részük szívesen fogadott olyanokat, akik eddigi munkájukat már nem tudják ellátni, ennek ellenére szeretnének dolgozni, közösségben lenni. Az Európai Unió központi támogatásokat nyújt a hátrányos helyzetûek, tartósan munkanélküliek és a megváltozott munkaképességûek munkába való visszakerüléséhez. Jelenleg a társadalmi megújulás operatív program 1.1.1-es intézkedése 906 munkavállalót érint. Ez nem feltétlenül konkrét anyagi juttatást jelent, a programban szerepelnek különbözõ képzések, tréningek, amelyeket ezáltal nem a munkáltatónak, s nem a munkavállalónak kell kifizetni. Egyelõre Nagykanizsáról hat, Letenyérõl egy fõ jelentkezett. A cél, hogy tartós foglalkoztatást biztosítsanak.
S.E.


2008-11-13 14:25:20


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül